fbpx
Google explica cum putem dezactiva complet urmarirea

Google explica cum putem dezactiva complet urmarirea

Google a modificat o pagina de ajutor care a descris in mod eronat modul in care functioneaza setarea “Istoricul de Locatie”, clarificand pentru utilizatori ca inca le urmareste locatia, chiar daca dezactiveaza aceasta setare.

Acum ceva vreme, o stire de AP (Associated Press) a dezvaluit ca, chiar si atunci cand utilizatorii au dezactivat setarea de urmarire si i-au dat de inteles companiei Google sa inceteze sa le urmareasca miscarile, compania a continuat sa-i urmareasca.

CITESTE SI:  De ce Google renunta la producerea propriilor jocuri pentru Stadia

Acest lucru a rezultat, se pare, dintr-o confuzie legata de setarile Google, pentru ca utilizatorii trebuiau, de fapt, sa navigheze la sectiunea “Activitate Web si Aplicatii” daca doreau sa dezactiveze complet urmarirea.

Acum se pare ca Google a decis sa clarifice politica de urmarire pentru a elimina orice confuzie si nelamuriri pe care le-ar putea avea utilizatorii.

Pe pagina de ajutor – care descrie cum functioneaza Istoricul de Locatie – acum se spune, “Aceasta setare nu afecteaza alte servicii de localizare de pe dispozitivul tau”.

CITESTE SI:  Samsung poate acum sa-si testeze masinile fara sofer in California

De asemenea, indica faptul ca, “unele date de locatie pot fi salvate ca parte a activitatii tale in alte servicii, cum ar fi Cautare si Harti”.

Practic, Google nu a schimbat cu nimic felul in care ii urmareste pe utilizatori, ci mai degraba doar imbunatateste exprimarea pe care a folosit-o, pentru a ajuta la reducerea confuziei.

CITESTE SI:  De ce EA spune ca jocul Fortnite e bun pentru gaming

Acest lucru inseamna ca dezactivarea urmaririi in Istoricul de Locatie tot va avea ca rezultat urmarirea activitatilor tale, asa ca va trebui sa navighezi la Activitate Web si Aplicatii pentru a dezactiva complet urmarirea.

Intr-o declaratie oferita pentru Associated Press, Google a spus, “Ne-am actualizat exprimarea despre Istoricul de Locatie pentru a fi mai coerenta si mai clara in cadrul platformelor si centrelor noastre de ajutor”.