fbpx

Google devine prima companie de internet straina din Cuba

Google devine prima companie de internet straina din Cuba

Google a devenit prima companie de internet straina care isi lanseaza un serviciu in Cuba, aducand sperante de reforme in una dintre cele mai izolate tari din lume. Gigantul de internet a deschis un nou centru de date in Cuba unde va stoca informatii precum clipurile video populare de pe YouTube.

Cetatenii din Cuba pot accesa site-urile Google mai rapid acum ca serviciul Google Global Cache este disponibil pe insula, a anuntat un analist miercuri.

A fost fara indoiala un moment de cotitura atunci cand presedintele american Obama a decis ca Statele Unite trebuie sa reia relatiile cu Cuba, dupa zeci de ani in care tara insulara a fost izolata.

CITESTE SI:  Toyota isi va electrifica toate masinile pana in 2025

A fost un pas important, iar o multime de companii americane au inceput sa-si deschida filiale acolo. Google a fost una dintre companiile care au ajuns in Cuba, iar acum a devenit prima companie de internet straina din Cuba.

Rolul gigantului in aceasta tara implica de asemenea si implementarea conectivitatii Wi-Fi si a accesului la internet broadband pe insula, chiar si Obama a zis asa, iar in luna decembrie a anului trecut gigantul a incheiat o intelegere cu compania nationala de telecomunicatii ETECSA a Cubei.

CITESTE SI:  Marea Britanie vrea sa le permita soferilor sa raporteze accidentele online

Google a devenit prima companie de internet straina din aceasta tara. Gigantul a facut deja disponibil browserul Chrome utilizatorilor din acea tara in anul 2014. Serverele sunt acum parte a Google Global Cache a companiei.

Google Global Cache este o retea intinsa pe tot globul care stocheaza continutul care este popular printre utilizatorii locali. Asta inseamna ca cetatenii cubanezi se vor putea bucura de viteze imbunatatite atunci cand incearca sa acceseze continut care este popular in regiunea lor, cum ar fi clipuri video virale de pe internet, mai rapid decat inainte.

CITESTE SI:  De ce Apple e a patra cea mai mare companie de jocuri, fara sa produca jocuri

Tot acel continut stocat in tara va fi accesibil la viteze mai mari, avand in vedere ca internetul va “circula” printr-un cablu submarin care este conectat la Venezuela.