fbpx

Google Chrome va bloca clipurile video care se redau automat in 2018

Google Chrome va bloca clipurile video care se redau automat in 2018

De obicei, daca doriti sa redati un clip video, trebuie sa dati click pe acesta. Cu toate acestea, in ziua de azi, se pare ca exista o tendinta in care cateva site-uri web vor reda automat clipuri video in momentul in care se incarca pagina, ceea ce inseamna ca, daca aveti mai multe file deschise sau daca aveti casti, este posibil sa fiti intampinati cu video redandu-se de nicaieri.

Cu toate acestea, vestile bune pentru utilizatorii Chrome sunt ca Google va bloca in curand redarea automata a clipurilor video in browser, ceea ce inseamna ca nu va trebui sa va bazati pe extensiile tertilor.

CITESTE SI:  Compania Google a cumparat Apple, potrivit Dow Jones. Cum asa?

Asta potrivit unei postari recente de pe blogul Google in care aflam ca compania va bloca clipurile video de la redarea automata, desi exista anumite limitari. Potrivit Google, “Incepand cu Chrome 64, redarea automata va fi permisa atunci cand continutul media nu va reda sunet sau daca utilizatorul a indicat un interes in acel continut media. Acest lucru va permite ca redarea automata sa aiba loc atunci cand utilizatorii Google Chrome doresc ca acel continut media sa fie redat si sa respecte dorinta utilizatorilor atunci cand acestia nu doresc asta. De asemenea, aceste schimbari vor unifica comportamentul web al PC-urilor desktop si dispozitivelor mobile, facand dezvoltarea de continut media mai previzibila intre platforme si browsere”.

CITESTE SI:  De ce iPad-urile sunt daunatoare pentru gat
CITESTE SI:  De ce Google News s-ar putea inchide in UE

Cu toate acestea, asta nu inseamna ca Google Chrome doreste sa “ucida” si sa blocheze complet redarea automata. Conform regulamentului, Google Chrome ii incurajeaza pe dezvoltatori sa ia in considerare punerea pe mut a clipurilor video care se redau automat pentru a nu deranja vizitatorii si ca ar trebui sa foloseasca controalele native ale browserului Google Chrome pentru manevrarea redarii video.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *