fbpx
Google Ca si parolele, intrebarile de securitate nu sunt foarte sigure

Google: Ca parolele, intrebarile de securitate nu sunt foarte sigure

Google a descoperit ca raspunsurile a multor intrebari de securitate folosite pentru a recupera un cont online dupa ce cineva si-a uitat parola sau s-a logat de pe un alt dispozitiv, nu sunt deosebit de sigure. Dar uneori parolele sunt atat de sigure ca nici tu nu ti le mai amintesti.

Ideea din spatele intrebarilor de securitate este ca numai tu stii raspunsurile. Unele dintre raspunsuri pot fi personale, ceea ce inseamna ca nu le mai stie nimeni altcineva. Tocmai de aceea multe servicii online ofera ca metoda de logare in cazul in care ti-ai uitat parola, intrebarile de securitate.

CITESTE SI:  Poti acum sa dictezi cu vocea in 119 limbi folosind Google

Cu toate acestea, potrivit unui studiu condus recent de Google, s-a concluzionat ca desi aceste intrebari de securitate sunt bine-intentionate si destul de sigure, ele nu sunt atat de sigure pe cat se crede. Potrivit Google, motivul este fie pentru ca raspunsurile sunt mult prea sigure, fie pentru ca sunt prea usor de amintit.

Dintre cei care au ales raspunsuri dificile astfel incat nimeni sa nu le ghiceasca, 40% dintre utilizatorii vorbitori de limba engleza ai Google nu au fost in stare sa-si aminteasca raspunsul secret, iar procesul de logare a devenit problematic.

CITESTE SI:  VIDEO: Cum le gaseste Google militarilor veterani joburi civile

Raspunsurile usor de tinut minte ofera sanse bune unui atacator de a-ti ghici parola. De exemplu, “Prin 10 incercari, un atacator ar avea 39% sanse sa ghiceasca raspunsul corect al utilizatorilor vorbitori de coreeana la intrebarea > si 43% sa le ghiceasca mancarea lor preferata”.

Deci, ce-ar trebui sa faca oamenii? Utilizatorii Google ar trebui sa se asigure ca isi amintesc raspunsurile la intrebarile lor de securitate si sa-si securizeze contul cu un numar de telefon sau o adresa de email recenta. In acest fel, compania Google le poate trimite coduri unice care ofera ceva securitate fara prea multa bataie de cap.

CITESTE SI:  Cum este noul cip Qualcomm Snapdragon Wear 3100 pentru smartwatch-uri Android

Ceilalti oameni folosesc probabil programe de administrare a parolelor si isi stocheaza raspunsurile la intrebarile greu de ghicit intr-un loc sigur. Ce credeti? Sunteti de acord cu Google ca intrebarile de securitate nu sunt cea mai buna metoda de securitate?