fbpx

Google ar putea primi o amenda uriasa in Rusia din cauze unei presupuse monopolizari

Google ar putea primi o amenda uriasa in Rusia din cauze unei presupuse monopolizari

Luna trecuta, motorul de cautare gigant din Rusia, Yandex, a inaintat o plangere impotriva Google catre organismul din Rusia pentru anti-monopol.

Potrivit Yandex din Rusia, acestia au sustinut ca motorul de cautare american monopoliza piata de smartphone-uri prin preinstalarea aplicatiilor si serviciilor lor pe smartphone-urile Android care, in cea mai mare parte, este o practica standard si, pana la un anumit punct, binevenita pentru o multime de utilizatori Android.

Cu toate acestea, Yandex din Rusia simte ca acesta este un abuz al puterii companiei americane si se pare ca autoritatile sunt de partea Yandex.

CITESTE SI:  Un rus a murit dupa ce si-a mancat tableta defecta

Potrivit unei stiri de Reuters, agentia anti-monopol a tarii a spus companiei Google ca acum trebuie sa schimbe contractele cu producatorii sai de dispozitive Android, cu privire la preinstalarea propriilor servicii si softuri ale companiei.

Agentia a oferit companiei timp pana pe data de 18 noiembrie pentru a se conforma, iar, daca compania nu se va conforma, Google care a fost acuzata de monopolizare ar putea primi o amenda foarte mare.

CITESTE SI:  De ce Google ar putea fi data in judecata de guvernul SUA

Cat de mare, va intrebati? Stirea sustine ca amenda pentru Google ceruta de Yandex din Rusia ar putea ajunge la 15% din venitul din 2014 al Google pentru aplicatiile mobile de pe piata din Rusia, dar din pacate nu s-au oferit cifre estimative.

Potrivit Yandex, “Scopul nostru este cel de a aduce inapoi fair play-ul pe piata. Pozitia noastra este puternica si intentionam sa o aparam in caz de un recurs la orice nivel. Viziunea este impartasita de un numar de companii din afara Rusiei”.

CITESTE SI:  Difuzoarele smart Google Home primesc un update care le ofera caracteristica de streaming Bluetooth. Doar unele dintre ele, momentan

Google acuzata de monpolizare nu a raspuns in mod oficial la aceasta plangere, dar un ofiter de presa al Google a fost citat de agentia de stiri TASS spunand ca acestia vor lua o decizie dupa ce vor studia cazul.