fbpx

Google ar putea bloca cautarea in aceasta tara

Google ar putea bloca cautarea in aceasta tara

Compania Google din Statele Unite a declarat ca ar putea bloca cautarea intr-o anumita tara, daca guvernul acestei tari o va obliga prin lege sa-i plateasca pe editori pentru ca motorul de cautare din SUA sa aiba dreptul de a folosi fragmente din stirile lor.

Ieri, s-a dezvaluit ca motorul de cautare din Statele Unite a fost de acord sa-i plateasca pe editorii de stiri din Franta pentru a folosi fragmente din stirile lor.

CITESTE SI:  Procesorul care ar putea propulsa un nou smartphone BlackBerry

Acest lucru este ceva destul de important si este dorit si de tari precum Australia. Dar se pare ca compania din SUA nu e interesata de aceasta data.

Google a declarat ca, daca guvernul australian va avansa cu noul sau Cod care obliga companii americane precum Google si Facebook sa-i plateasca pe editori pentru a folosi fragmente din stirile lor, compania americana ar putea bloca functia de cautare in Australia.

CITESTE SI:  Ce raspunde Google la stirea ca Home Hub e nesigur

Potrivit lui Mel Silva, directorul general Google pentru Australia si Noua Zeelanda: “Cu riscul financiar si operational imposibil de gestionat daca aceasta versiune a Codului ar deveni lege, va trebui sa decidem sa blocam motorul de cautare Google Search in Australia”.

In mod nesurprinzator, guvernul din Australia nu e incantat de aceasta afirmatie a Google. Vorbind despre stiri, prim-ministrul australian, Scott Morrison, a fost citat spunand: “Oamenii care doresc sa lucreze cu asta in Australia, sunt bineveniti. Dar nu raspundem la amenintari”.

CITESTE SI:  Serviciul de streaming care ar putea oferi continut AR in curand

Va trebui sa avem rabdare pentru a vedea cum vor evolua lucrurile si care ceda, motorul de cautare din SUA sau guvernul australian. Poate se va ajunge la un fel de compromis. Dar daca compania Google din Statele Unite va bloca cautarea in Australia, acest lucru ar putea avea o multime de implicatii in acea tara.

Facebook