fbpx

Google anunta Android N Developer Preview

Google anunta Android N Developer Preview

Google a anuntat pe neasteptate Android N Developer Preview ieri. Iar pentru a face lucrurile mai usoare pentru dezvoltatori (si pentru utilizatorii aventurosi), preview-ul este disponibil ca si un update over-the-air.

Lumea s-a asteptat ca Google nu va incepe sa vorbeasca despre acel sistem de operare pana la conferinta sa a dezvoltatorilor I/O din luna mai. In schimb, Google a decis sa urmeze o abordre diferita.

Google a surprins pe toata lumea cu anuntul spontan al Android N Developer Preview. Aceasta versiune timpurie este urmatorul update major al sistemului de operare care va fi lansat mai tarziu in acest an si ne ofera niste indicii bune, in ceea ce priveste drumul pe care a apucat sistemul de operare si la ce sa ne asteptam de la lansarea completa.

CITESTE SI:  Companiile tehnologice ar putea fi in curand fortate sa decripteze mesajele in Australia

Cum arata pana acum Android N Developer Preview al Google? Gasesti tot ceea ce ai nevoie sa afli despre Android N Developer Preview mai jos.

Google a anuntat versiunea a sistemului de operare Android – Android N Developer Preview. Noua actualizare, care este disponibila momentan doar pentru dezvoltatori, aduce functii precum: multi-window, raspuns la mesaje direct din zona notificarilor si o imbunatatire a modului Doze.

CITESTE SI:  Va exista o crestere impresionanta a vanzarilor de Chromebook-uri fata de anul trecut, potrivit unor estimari

Functia multi-window din sistemul de operare va fi disponibila atat pentru telefoane, cat si pentru tablete. De asemenea, utilizatorii o vor putea accesa oricand si orice aplicatie.

O alta schimbare semnificativa a sistemului de operare este in zona de notificari. Se poate observa faptul ca s-a adoptat un nou stil, in care nu se mai folosesc carduri, iar userii vor putea raspunde la mesaje chiar de acolo.

CITESTE SI:  Masina fara sofer a Google a fost implicata in al 13-lea accident din anul 2009

De asemenea, Google a lansat si fisierele noului sistem de operare care este disponibil momentat doar pentru urmatoarele device-uri Nexus: Nexus 5X, Nexus 6, Nexus 6P, Nexus 9 (LTE), Nexus Player si. Pixel C

Din pacate, celebrul smartphone lansat in 2013, Google Nexus 5, va ramane blocat la Android Marshmallow. Hiroshi Lockheimer, seful diviziei Android a anuntat ca versiunea finala a noului sistem de operare va fi disponibila din aceasta vara.