fbpx

Google aduce criptare end-to-end in aceasta aplicatie

Google aduce criptare end-to-end in aceasta aplicatie

Conform unor noi stiri, compania Google din Statele Unite a implementat functia de criptare end-to-end pentru una dintre aplicatiile sale. Cu toate acestea, exista anumite lucruri de retinut inainte de a folosi acea aplicatie pentru acea functie recent lansata de Google in mod public.

Majoritatea serviciilor de mesagerie folosesc criptare end-to-end in ziua de azi, pentru a creste securitatea si confidentialitatea mesajelor. iMessage de la compania Apple din Statele Unite accepta deja aceasta functie, iar acum se pare ca si aplicatia Google Messages, in aceasta saptamana.

CITESTE SI:  De ce se vrea oprirea fuziunii dintre T-Mobile si Sprint in Statele Unite

Criptarea end-to-end pentru aceasta aplicatie a fost de fapt lansata in luna noiembrie in versiunea beta, iar cei care participau la beta puteau testa functia.

Acum, compania Google din Statele Unite a decis sa ofere aceasta functie tuturor utilizatorilor. Cu toate acestea, exista anumite lucruri importante de retinut inainte de a folosi Google Messages.

CITESTE SI:  Data la care Microsoft ar putea renunta la sistemul de operare Windows 10

In primul rand, criptarea e disponibila doar pentru mesajele 1 la 1. Asa ca, daca esti intr-un chat de grup, retine ca mesajele nu sunt inca criptate end-to-end.

In al doilea rand, e extrem de important ca tu si cu persoana cu care comunici prin mesaje sa activati functiile de chat RCS. Pentru ca, daca cealalta persoana nu a activat RCS, criptarea end-to-end nu va functiona.

CITESTE SI:  In ce numar urias de exemplare s-a vandut jocul Minecraft la nivel global

Mesajele nu vor fi blocate, doar ca nu vor fi criptate. Functia din aplicatia Google Messages e cam intarziata, avand in vedere ca aceasta a devenit un standard important pentru serviciile de comunicatii.

Ce parere ai despre acest lucru? Crezi ca functia de criptare end-to-end va imbunatati 100% securitatea mesajelor in acea aplicatie? Sau crezi ca mesajele nu vor fi 100% securizate nici cu noua functie?