fbpx

Functia Face ID a Apple este acuzata pentru faptul ca e rasista

Functia Face ID a Apple este acuzata pentru faptul ca e rasista

Caracteristica Face ID a Apple este noua functie lansata cu iPhone X si se asteapta ca va fi aplicata viitoarelor iPhone-uri si eventual si iPad-urilor (nu excludem posibilitatea de a ajunge si pe Mac).

Totusi, se pare ca aceasta caracteristica Face ID a Apple a fost lovita de o controversa in China si este acuzata pentru faptul ca e rasista. Acest lucru a aparut dupa ce un barbat din Shanghai, China, i-a cumparat sotiei un iPhone X si a descoperit ca acesta putea fi deblocat cu usurinta de fiul sau.

Cand a contactat Apple, i s-a spus ca a fost un incident izolat si ca ar putea fi din cauza faptului ca sotia si fiul sau arata asemanator, ceva ce am mai vazut inainte.

CITESTE SI:  Unde gasesti site-ul Apple despre coronavirusul Wuhan si cum descarci aplicatia

Cu toate acestea, acesta nu este singurul moment in care functia Face ID a fost pacalita pentru a debloca smartphone-ul iPhone X al Apple de catre un utilizator neautorizat.

Potrivit unei stiri de AsiaOne, anul trecut, o alta chinezoaica a avut un incident cu Face ID atunci cand colega ei, care nu ii era ruda, a reusit sa-i deblocheze telefonul folosind functia Face ID a Apple.

Aceasta a fost informata de un reprezentat al serviciului pentru clienti ca acest lucru este “imposibil”, pana cand femeia a adus telefonul la magazin si le-a aratat celor de acolo cum smartphone-ul ei putea fi deblocat de colega ei.

CITESTE SI:  Ce reclame invadeaza platforma Byte de clipuri video

Acest lucru le-a determinat pe unele publicatii sa spuna ca functia Face ID a Apple este rasista, sugerand ca toti chinezii arata la fel, desi ar trebui sa subliniem ca niciunul dintre oamenii afectati nu a afirmat astfel de lucruri.

De fapt, potrivit doamnei Wan, colega femeii din discutie, problema lor pare sa aiba mai mult legatura cu eficienta functiei Face ID despre care altii spun ca e rasista. “Aratam destul de obisnuit. Ce se intampla daca cineva imi ia telefonul si il deschide? Apoi, alti oameni ar putea sa cumpere lucruri prin telefonul meu si sa efectueze plati. Nu ne simtim in siguranta”.

CITESTE SI:  Care-i scopul pentru care sonda Chang'e a Chinei a aselenizat pe Luna

Nu este clar cum planuieste Apple sa rezolve problema cu Face ID despre care unele publicatii spun ca e rasista, dar, presupunand ca aceste stiri sunt adevarate, aceasta este cu siguranta o zona la care Apple trebuie sa mai lucreze.