fbpx

Freevolt poate crea energie din aer

Freevolt poate crea energie din aer

Vrei sa tii ceva alimentat? Vei avea nevoie de o sursa de energie, precum o baterie. Cu toate acestea, bateriile se vor epuiza in cele din urma, ceea ce inseamna ca va trebui sa le incarci din nou.

Aceasta nu este de obicei o problema, dar daca vroiai ceva ce poate sta pornit pentru totdeauna? Presupunem ca exista alternative precum energia solara, dar ce spui despre valorificarea aerului din jurul nostru?

Nu, nu vorbim aici despre mori de vant sau energie cinetica. In schimb, o companie denumita Drayson Technologies a venit cu un mic dispozitiv inteligent denumit Freevolt care are abilitatea de a valorifica energia din semnalele de frecventa radio din aer.

CITESTE SI:  Cum are de gand Uniunea Europeana sa limiteze incalzirea globala

Avand in vedere ca semnalele radio sunt disponibile de-a gata in zonele urbane, prin valorificarea acelor semnale, s-ar putea utiliza acea energie adunata din aer pentru a alimenta lucruri fara sa fie nevoie sa se creeze o noua energie.

CITESTE SI:  Mucurile de tigari ar putea fi folosite ca metoda ecologica de stocare a energiei

Cum am spus, semnalele radio se gasesc cu usurinta in zonele urbane, multumita telefoanelor noastre, a WiFi-ului, televizoarelor si asa mai departe.

Cu Freevolt, Drayson poate profita de aceste semnale radio si sa alimenteze diverse lucruri cu ele.

Cu toate acestea, Freevolt nu poate genera foarte multa electricitate, asa ca sa nu te astepti ca va putea sa-ti alimenteze becurile sau calculatorul, cel putin deocamdata.

CITESTE SI:  Pana in 2021, T-Mobile va trece la energie electrica regenerabila in proportie de 100%

Unele exemple de dispozitive la care Drayson s-a gandit ca ar putea fi alimentate de Freevolt includ camerele activate de miscare, alarmele de fum, tehnologia purtabila sau lanternele, fiecare dintre acestea s-ar putea sa nu aiba nevoie de multa energie.

Tehnologia Freevolt a Drayson nu va fi disponibila direct pentru consumatori, dar compania are in vedere vanzarea de licente pentru ca si altii sa-i foloseasca tehnologia si patentele.