fbpx

In Franta este ilegal sa tragi masina pe marginea strazii si sa-ti folosesti telefonul

In Franta este ilegal sa tragi masina pe marginea strazii si sa-ti folosesti telefonul

Decesele in trafic au crescut in ultima vreme in Franta, iar autoritatile de acolo pun acum tunurile pe soferii care trimit mesaje si vorbesc la telefon. Acum este ilegal pentru cei din Franta sa foloseasca telefonul pe strazile publice chiar si atunci cand au tras pe partea laterala a strazii, indiferent daca blocheaza sau nu traficul, spune Le Figaro.

Este destul de clar ca, in majoritatea tarilor din lume, folosirea telefonului mobil in timpul sofatului este considerata ilegala. Motivele tin de siguranta, ceea ce este destul de evident, asa ca modul in care au procedat unii oameni este faptul ca si-au tras masinile pe marginea strazii pentru a vorbi la telefon sau pentru a schimba mesaje.

CITESTE SI:  Hyundai dezvolta o masina electrica premium cu o autonomie foarte mare

Acest lucru are logica si pare mai sigur, dar in Franta este o poveste diferita. Intr-o stire de Le Figaro, aflam ca oprirea masinii pe partea laterala a strazii si folosirea mai apoi a telefonul este inca considerata ilegala in Franta si ca cei care sunt prinsi procedand astfel vor primi o amenda de 135 de euro si li se vor scadea puncte.

CITESTE SI:  Tara in care magnatul Carlos Slim ar putea oferi televiziune

Vor exista cateva exceptii si numai in cazul in care ati fost implicat intr-un accident si masina s-a stricat vi se va permite sa trageti pe partea laterala si sa folositi smartphone-ul in Franta.

Deci, altfel inseamna ca nu puteti folosi deloc telefonul? Legea din Franta prevede ca, atata timp cat soferii se afla in locuri de parcare, cum ar fi cele de la un mall, un restaurant sau pur si simplu pe un loc de parcare de pe strada, le este permis sa-si foloseasca smartphone-ul.

CITESTE SI:  Cerintele minime si recomandate ale FIFA 16 au fost confirmate

Probabil ideea este ca trebuie sa folosesti telefonul numai dupa ce ai ajuns la destinatie. Acestea fiind spuse, acest lucru ii va impiedica pe oamenii din Franta sa conduca in timp ce trimit mesaje sau suna? Credem ca va trebui sa asteptam si sa vedem.