fbpx

Fotografia unui cartof s-a vandut aparent cu peste un milion de dolari

Fotografia unui cartof s-a vandut aparent cu peste un milion de dolari

Kevin Abosch ar putea avea cea mai buna retea a oricui din Silicon Valley. Acesta a intalnit fiecare director cu atributii inalte, de la presedintele Google, Eric Schmidt, la directorul Sheryl Sanberg de la Facebook si Jack Dorsey de la Twitter.

Arta este atat de subiectiva, ceea ce unii ar putea considera prostie ar putea fi considerat de altii ca fiind ceva profund si plin de intelesuri.

Daca unii oameni sunt doar pretentiosi sau nu, este o intreaga alta poveste, dar trebuie sa spunem ca uneori este uimitor cum anumite opere de arta pot fi foarte profitabile atunci cand sunt vandute iubitorilor de arta.

CITESTE SI:  Fotografia Macro capturata de Lumia 950 XL este uluitoare

Recent, s-a dezvaluit ca fotograful Kevin Abosch a reusit sa vanda o fotografie a unui cartof (vezi mai sus) pentru mai mult de un milion de dolari.

Da, ai citit bine, este corect, acea fotografie cu un cartof practic s-a vandut pentru mai mult decat multi dintre noi am putea castiga intr-un an.

CITESTE SI:  De ce e capabil senzorul de camera de 108MP pentru smartphone-uri al Samsung

Asadar, de ce un milion de dolari pentru acel cartof? Practic, Abosch este un fotograf destul de celebru si este platit cu sute de mii de elitele din business si de industria de entertainment.

Acesta este cunoscut pentru fotografiile sale emblematice cu fundaluri negre, asa ca daca faci o cautare rapida pentru munca sa pe Google, vei realiza ca multe dintre fotografiile sale ii urmeaza tema.

Vorbind pentru PetaPixel, studio-ul lui Abosch a spus, “Lui Kevin ii plac cartofii pentru ca acestia, la fel ca si oamenii, sunt foarte diferiti, dar totusi imediat identificabili ca fiind in esenta aceeasi specie. Acesta a fotografiat multi cartofi. Acesta este unul dintre preferatii sai”.

CITESTE SI:  De ce noul smartphone Nokia va avea pretul de 1000 de dolari, probabil

Cum am spus deja, arta este subiectiva. Este practic o fotografie cu sunet cu o buna compozitie, dar am plati un milion de dolari pentru o fotografie cu un cartof? Nu prea credem.