fbpx
A fost demolata casa gresita dupa o greseala pe Google Maps

A fost demolata casa gresita dupa o greseala pe Google Maps

O familie din Statele Unite care incerca sa se recupereze in urma tornadelor de la Craciunul de acum vreo doi ani a primit niste vesti tulburatoare marti. Lindsay Diaz detine o casa.

Crezi ca ne bazam pe tehnologie un pic prea mult, mai ales cand vine vorba despre navigatie? Cand ai condus ultima data fara sa te bazezi pe aplicatii ca Waze si Google Maps pentru a te duce la destinatie intr-un loc familiar, pentru simplul fapt ca nu te bazezi pe increderea in instinctele sau experienta ta si preferi sa calculeze calculatorul cel mai rapid traseu pentru tine?

CITESTE SI:  Oamenii chiar vor folosi Apple Maps daca va primi aceasta caracteristica

Se pare ca este timpul pentru ca Google Maps sa fie sub lumina reflectoarelor, avand in vedere ca serviciul de cartografiere a dus la demolarea unei case din Texas care nu trebuia sa fie demolata.

Motivul din spatele acestui lucru? Se pare ca adresa casei a fost reprezentata gresit pe harta Google Maps, ceea ce este o situatie destul de tragica pentru Lindsay Diaz.

CITESTE SI:  Ce suma uriasa a deturnat cineva pentru un joc mobil

Diaz este proprietara casei lovite de tornada, iar aceasta se intreba daca sa repare sau sa nu repare casa.

Se pare ca Diaz a aplicat deja pentru o autorizatie de constructie, in asa fel incat aceasta sa poata repara duplex-ul, dar a fost neplacut surprinsa ca acea casa a fost demolata in aceeasi zi.

CITESTE SI:  LG dezvaluie un proiector 4K HDR inainte de CES 2018

Compania de demolare, Billy L Nabors Demolition, a obtinut adresa corecta a cladirii, dar a sfarsit pe strada gresita.

Diaz a pus o captura de ecran Google Maps care a indicat catre adresa Cousteau Drive 7601 care a redirectionat compania incorect catre Calypso Drive 7601.

Poate oamenii ar trebui intai sa verifice adresa inainte de a demola o casa pentru a preveni ca acest lucru sa se intample din nou in viitor, nu-i asa?