fbpx
Fondatorul Oculus crede ca realitatea virtuala va inlocui smartphone-urile

Fondatorul Oculus crede ca realitatea virtuala va inlocui smartphone-urile

Vorbind la Web Summit Conference mai devreme in aceasta saptamana, fondatorul Oculus, Palmer Luckey, a spus ca el crede ca realitatea virtuala va deveni in curand mai omniprezenta decat smartphone-urile.

Fondatorul Oculus prezice ca, in 15 ani, oamenii vor avea mai multe dispozitive pentru realitate virtuala decat smartphone-uri.

Intervalul de timp de 15 ani are sens, avand in vedere ca realitatea virtuala inca are un drum lung de parcurs inainte sa devina la fel de populara ca telefoanele inteligente, dar realitatea virtuala are cu siguranta potential, nu degeaba Facebook a cheltuit 2 miliarde de dolari pentru preluarea Oculus.

CITESTE SI:  VIDEO: KADO este un incarcator de perete care iti incape in portofel

Fondatorul Oculus este convins ca dispozitivele pentru realitate virtuala vor inlocui telefoanele inteligente in mai putin de doua decade.

Fondatorul Oculus recunoaste ca mai este mult timp pana ce smartphone-urile se vor uza moral si desi smartphone-urile si mobile computing-ul au multe avantaje, “As fi foarte surprins daca in urmatorii 15 ani incepand de acum, vom duce cu noi in buzunare caramizi pe care efectiv le scoatem si le folosim”, spune acesta.

CITESTE SI:  Ce modalitate noua de a genera bani testeaza Google pe YouTube

Fondatorul Oculus recunoaste ca trecerea de la smartphone-uri nu va fi deloc usoara. Cercetatorii de piata se asteapta ca anul viitor vor exista 2,16 miliarde de utilizatori de telefoane mobile pe glob, iar 46,4% dintre ei vor avea smartphone.

De asemenea, fondatorul Oculus crede ca tehnologiile de realitate augmentata si realitate virtuala se vor indrepta spre acelasi punct, iar acesta spune ca daca hardware-ul va fi creat astfel incat utilizatorii sa-l poata purta tot timpul sau cel putin sa-l care cu ei fara sa fie prea greu, atunci nu exista niciun motiv sa nu credem ca acele dispozitive nu pot inlocui tot ceea ce in prezent facem folosind smartphone-urile.