Flash-ul a fost blocat temporar din browserul Firefox din cauza unor probleme de securitate

Flash-ul a fost blocat temporar din browserul Firefox din cauza unor probleme de securitate

Flash-ul este Justin Bieber-ul plugin-urilor de browser: este peste tot, este total inutil si de fiecare data cand il vezi vrei sa spargi un geam. Acum ceva timp, directorul de securitate al Facebook a spus public ca este timpul ca Flash-ul sa moara, iar la numai o zi, Mark Schimdt de la Mozilla i s-a alaturat. Intr-un tweet, Schmidt a anuntat ca, in cel mai nou update, browserul Firefox va bloca Flash-ul in mod automat, din cauza problemelor de securitate din jurul acestuia.

CITESTE SI:  Apple vrea sa reduca dimensiunea clipurilor video online pentru a reduce consumul de date

In trecut, Adobe Flash obisnuia sa fie unul dintre cele mai mari lucruri de pe web. A permis aparitia meniurilor interactive si a clipurilor video de pe Youtube, dar in ziua de azi unealta este vazuta mai mult ca un risc de securitate decat ca o unealta folositoare, asa ca cei de la Mozilla au decis sa blocheze temporar platforma Flash din browserele Firefox.

Recent, au existat mai multe probleme de securitate care au avut ca si cauza folosirea Flash-ului. De exemplu, chiar luna trecuta din cauza unui atac al companiei Hacking Team, s-a descoperit ca atacul a vizat o vulnerabilitate, desi din fericire se pare ca niciun hacker nu a profitat de aceasta scurgere de informatii inainte ca Adobe sa intervina.

CITESTE SI:  Cum repara Wikipedia peste 9 milioane de linkuri stricate

De fapt, chiar ieri, Adobe a lansat inca un patch pentru Flash din cauza unei alte probleme de securitate descoperite care s-a aflat de asemenea printre scurgerile de informatii ale Hacking Team.

Cum am spus, platforma obisnuia sa fie mare in trecut si fara indoiala a ajutat la modelarea viitorului web-ului cu conceptele si cu uneltele sale, dar astazi unealta nu mai este necesara multumita limbajului HTML5 si a altor standarde web care ofera mai mult sau mai putin aceeasi experienta.

CITESTE SI:  Problemele lui HTC One M9 cu supraincalzirea au fost rezolvate

In orice caz, ce credeti despre asta? Ar trebui ca Flash-ul sa fie ucis si blocat odata pentru totdeauna, sau credeti ca aceasta unealta poate fi inca folosita pentru multe lucruri?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *