fbpx

Firefox 56 pentru Android va inceta sa suporte Adobe Flash

Firefox 56 pentru Android va inceta sa suporte Adobe Flash

Va amintiti cand a putea rula Adobe Flash era un avantaj pentru dispozitivele Android? Plugin-ul nu a fost niciodata sustinut oficial de Android 4.1, dar diverse hack-uri l-au tinut in viata pentru o perioada mai lunga.

In trecut, platforma a fost extrem de populara si era folosita de dezvoltatorii web pentru a crea site-uri si continut online interactiv precum jocuri.

Acesta a fost, de asemenea, unul dintre avantajele principale ale Android, pentru ca producatorii de dispozitive Android isi promovau dispozitivele ca avand suport pentru aceasta tehnologie, in timp ce dispozitivele iOS ale Apple nu erau capabile de acest lucru.

CITESTE SI:  De ce viitoarele masini Toyota isi vor opri automat motorul

In ziua de azi, Adobe Flash-ul nu mai este la fel de indragit pe cat era inainte si se pare ca Mozilla se va tine de promisiune si va “ucide” aceasta tehnologie in urmatorul update al browserului sau Firefox pentru Android.

Utilizatorii Android care utilizeaza Firefox trebuie sa stie ca, incepand cu Firefox 56, browserul nu va mai fi compatibil cu Adobe Flash. Asadar, daca navigati in mod obisnuit pe continut care utilizeaza aceasta tehnologie, atunci va trebui sa folositi un alt browser.

CITESTE SI:  Japonia dezvaluie designul stadionului sau pentru Olimpiada din 2020

Retineti ca multi dezvoltatori web au facut tranzitia la HTML5 pentru nevoile lor de dezvoltare si, desi Adobe Flash este inca utilizat pe anumite site-uri web, nu mai este la fel de raspandit ca inainte, asa ca utilizatorii nu vor fi prea deranjati ca Firefox 56 va ucide Adobe Flash-ul pentru Android.

CITESTE SI:  Care-i cea mai folosita versiune Android pe smartphone-uri acum in 2019

Mozilla nu este singura companie care procedeaza astfel, pentru ca am vazut anterior si alte companii precum Microsoft care a anuntat ca browserul Edge va incepe de asemenea sa blocheze continutul Adobe Flash.

Si chiar compania Adobe care a creat aceasta tehnologie pare sa se fi resemnat ca Flash nu mai este la fel de popular ca inainte si a confirmat ca suportul pentru aceasta tehnologie se va incheia in 2020.