fbpx

FDA aproba pastila digitala care le permite medicilor sa te urmareasca

FDA aproba pastila digitala care le permite medicilor sa te urmareasca

Intr-o lume ideala, oamenii care sunt bolnavi isi iau medicamentul la timp, dar, din pacate, in lumea reala, uneori oamenii uita sa-si ia pastilele si ar putea pierde o doza sau doua gandindu-se ca nu conteaza.

Totusi, acest lucru s-ar putea schimba in viitor datorita aprobarii de catre FDA (Food and Drug Administration) a unei pastile digitale care va tine evidenta. FDA a aprobat recent o pastila digitala care este practic un medicament care incorporeaza un senzor si care le poate spune medicilor cand pacientii iau medicamentul si daca l-au luat la timp.

CITESTE SI:  Cui i-a vandut Nokia divizia sa digitala de sanatate Withings

Pastila digitala in cauza aprobata de FDA este un antipsihotic care se numeste Ability, iar cei care sunt ingrijorati pentru confidentialitate trebuie sa stie ca pacientii vor trebui sa semneze formulare de consimtamant care le vor permite medicilor si altor patru persoane, cum ar fi membrii familiei, sa primeasca informatii care sa arate data si ora la care pastilele digitale aprobate de FDA au fost ingerate.

CITESTE SI:  Petro a Venezuelei este prima moneda virtuala pentru titei din lume

Potrivit medicului William Shrank de la Centrul Medical al Universitatii din Pittsburgh, “Cand pacientii nu adera la stilul de viata sau la medicamentele care le sunt prescrise, exista intr-adevar consecinte substantiale care sunt nefaste pentru pacient si pot fi foarte costisitoare”.

New York Times sustine ca expertii au estimat ca pacientii care nu iau medicamentele la timp duc la costuri de aproximativ 100 de miliarde de dolari pe an, din cauza ca pacientii se imbolnavesc si necesita un tratament suplimentar drept rezultat.

CITESTE SI:  De ce Samsung a primit amenda

De fapt, aceasta nu este prima data cand vedem ca companiile incearca sa vina cu modalitati de a se asigura ca pacientii isi iau medicamentele la timp. Anul trecut, o companie a dezvoltat o pastila care s-ar putea extinde in stomac si care elibereaza treptat doze intr-o perioada de timp echivalenta cu atunci cand pacientul ia pastilele individual in cursul tratamentului.