FBI-ul nu este obligat sa dezvaluie detalii despre deblocarea iPhone-ului

FBI-ul nu este obligat sa dezvaluie detalii despre deblocarea iPhone-ului

Dupa cum poate ati auzit, a existat putina agitatie acum nu prea mult timp in urma cu privire la cum agentia FBI i-a cerut ajutorul companiei Apple pentru deblocarea unui iPhone care i-a apartinut unuia dintre teroristii de la San Bernardino, Statele Unite.

Apple nu s-a supus cererii FBI-ului, ceea ce a determinat agentia sa caute ajutorul tertilor pentru deblocarea iPhone-ului. Au existat unele speculatii cu privire la cine i-a ajutat pe cei de la FBI sa deblocheze iPhone-ul, dar, in ceea ce priveste detaliile oficiale, se pare ca s-ar putea sa nu aflam niciodata, avand in vedere ca instantele au decis ca FBI-ul nu este obligat sa dezvaluie cine i-a ajutat sa deblocheze iPhone-ul si ce informatii au gasit in acesta.

CITESTE SI:  Australia creeaza o echipa pentru a proteja alegerile electorale de atacurile cibernetice

Asta potrivit unei decizii luate de judecatoarea federala, Tanya Chutkan, care a spus ca dezvaluirea celor descoperite de agentia ar putea dauna companiei si secretelor sale si ar putea-o expune atacurilor cibernetice.

CITESTE SI:  S-ar putea ca Apple lucreaza cu LG la un iPhone pliabil

“Este logic si plauzibil ca compania (care a deblocat iPhone-ul) este mai putin capabila decat FBI-ul sa-si protejeze informatiile in fata unui atac cibernetic. Concluzia agentiei ca publicarea numelui companiei pentru publicul larg i-ar putea expune sistemele si, prin urmare, informatiile esentiale despre tehnologie, unor riscuri de securitate, este una rezonabila”.

CITESTE SI:  VIDEO: Trailerul jocului Far Cry 5 dezvaluie asezamantul din Statele Unite

Detaliile despre pret nu vor fi divulgate, deoarece ar putea atribui o valoare tehnologiei de deblocare si pentru ca ar putea indica utilitatea acesteia. “Publicarea pretului deblocarii ar desemna o valoare finita pentru aceasta tehnologie si ii va ajuta pe adversari sa determine daca FBI-ul poate utiliza in mare masura tehnologia pentru a accesa iPhone-urile lor criptate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *