fbpx

FBI spune ca este o mare problema ca nu au acces la datele criptate

FBI spune ca este o mare problema ca nu au acces la datele criptate

FBI nu a putut accesa date criptate de la “mai mult de jumatate” dintre dispozitivele pe care a incercat sa le deblocheze in ultimul an, potrivit unei noi stiri de The Associated Press.

Pana acum, multi dintre americani stiu probabil ca FBI incearca sa obtina acces la dispozitivele lor in mod legal. Argumentul agentiei este ca ar putea exista dovezi si informatii pe telefoanele care le apartin suspectilor si care ar putea fi dovezi vitale pentru elucidarea infractiunilor si prevenirea incidentelor, dar deoarece suspectii nu sunt obligati sa-si deblocheze dispozitivele, nu exista nicio modalitate de a le afla.

CITESTE SI:  Ce pret are acest smartphone Motorola cu acumulator de 6000mAh

FBI a incercat sa determine companii tehnologice precum Apple sa deblocheze dispozitivele sau sa creeze backdoor-uri (usi secrete), dar Apple a refuzat, iar potrivit directorului FBI, Christopher Wray, acesta crede ca lipsa accesului la astfel de date criptate este o problema enorma si si are un impact imens asupra investigarii diverselor infractiunilor.

CITESTE SI:  LeTV Le Max Pro - smartphone cu Snapdragon 820

Potrivit directorului FBI, “Ca s-o spunem clar, aceasta este o problema imensa, imensa. Aceasta are un impact asupra a tot felul de investigatii – narcotice, trafic de persoane, contraterorism, bande, crima organizata si nu numai”.

De asemenea, directorul FBI a dezvaluit ca agentia a avut probleme in accesarea datelor criptate cu privire la aproape 7000 de dispozitive in ultimele 11 luni. Wray adauga ca este de parere ca trebuie sa existe un echilibru intre siguranta publica si criptare, dar daca companiile tehnologice sau publicul cred la fel, ei bine, asta este cu totul alta poveste.

CITESTE SI:  Merita Samsung Galaxy S6 Edge editia Iron Man 91 000 de dolari?

“Am inteles, exista un echilibru care trebuie sa fie intre criptare si importanta de a ne oferi uneltele de care avem nevoie pentru a mentine siguranta publica. Amenintarile cu care ne confruntam se acumuleaza, sunt complexe si sunt variate”, a spus directorul FBI.