fbpx

Facebook va interzice aceste anunturi electorale pentru americani

Facebook va interzice aceste anunturi electorale pentru americani

Reteaua sociala Facebook va interzice anumite anunturi electorale destinate americanilor pentru alegerile prezidentiale din 2020 din Statele Unite.

Compania din Statele Unite a promis sa puna in aplicare noua politica de interzicere a acelor anunturi pentru americani pana la toamna, inainte de alegerile electorale, a declarat Sheryl Sandberg de la Facebook intr-o postare pe blog prin care a anuntat planurile.

Facebook a fost foarte criticata din cauza faptului ca reteaua sociala a fost folosita pentru a raspandi dezinformare in timpul alegerilor prezidentiale din 2016 din Statele Unite.

CITESTE SI:  De ce fotografiile nepostate ale utilizatorilor Facebook au fost expuse

Avand in vedere ca se apropie alegerile viitoare, compania ia masuri pentru a se asigura ca acest lucru nu se va mai repeta. Facebook spune ca anunturile electorale care descurajeaza americanii sa nu voteze la alegerile prezidentiale de anul viitor vor fi interzise.

Conform Facebook, compania va interzice anunturile care le spun americanilor sa nu voteze la viitoarele alegeri electorale. Compania spune ca noua politica “don’t vote” se afla in dezvoltare si ca solicita consultanta din partea organizatiilor electorale inainte de a intra in vigoare.

CITESTE SI:  Ce raspuns a dat directorul Xbox companiei Sony cu privire la cross-play

De asemenea, compania a subliniat ca aceasta politica de interzicere a acestor anunturi electorale pentru americani se va aplica initial numai in Statele Unite. Compania promite ca aceasta politica va intra in vigoare pana in toamna acestui an.

CITESTE SI:  Ce functie noua ar putea lansa Instagram

Facebook a luat masuri pentru a se asigura ca platforma sa nu este utilizata pentru indemnarea americanilor sa nu voteze. Deja a interzis postarile care raspandesc dezinformare despre metodele de vot, datele calendaristice de votare si locatiile de votare anul trecut.

Regulile adaugate anul trecut au interzis si tacticile de intimidare, inclusiv denaturari legate de faptul ca voturile nu vor fi luate in considerare.