fbpx

Facebook va aduce internet in Africa sub-Sahariana cu ajutorul satelitilor

Facebook va aduce internet in Africa sub-Sahariana cu ajutorul satelitilor

Eutelsat si Facebook au anuntat ca sunt parteneri intr-o noua initiativa care are ca si scop folosirea satelitilor pentru a aduce online mai multi oameni din Africa.

In cadrul unui acord de mai multi ani cu Spacecom, cele doua companii vor utiliza intreaga capacitate broadband a viitorului satelit AMOS-6 si vor construi un sistem dedicat care cuprinde capacitatea satelitului, gateway-uri si terminale.

Stim ca Facebook vrea sa aduca conexiune la internet in zonele foarte indepartate ale lumii unde inca nu exista conectivitate, planuieste sa foloseasca sateliti si drone pentru acest scop si a lucrat din greu pentru a-si extinde eforturile.

CITESTE SI:  Un algoritm determina la cata intimitate renunti atunci cand dai click pe linkuri

Facebook a anuntat astazi ca a facut echipa cu operatorul de satelit francez Eutelsat pentru a aduce conexiune la internet in Africa sub-Sahariana.

Un acord de mai multi ani a fost semnat cu Spacecom, care ofera comunicatii prin satelit, pentru satelitul AMOS-6 cu scopul de a aduce acces la internet pentru parti intinse din Africa sub-Sahariana pana in a doua jumatate a anului 2016.

CITESTE SI:  Elon Musk spune ca inteligenta artificiala reprezinta un risc mai mare decat Coreea de Nord

Facebook a unit acest efort sub initiativa sa Internet.org care deja a adus internet pentru comunitatile impovarate din tarile din lumea a treia, iar ideea este de a oferi servicii web de baza pentru comunitatile care inca nu au acces la aceste servicii vitale.

Proiectul Internet.org al Facebook a fost lansat in Africa acum doi ani si functioneaza pana in momentul de fata in aproape 20 de tari de pe glob.

CITESTE SI:  O companie care vinde urmaritori falsi de social media celebritatilor este investigata

Facebook testeaza drone alimentate de soare pentru a oferi conexiune la internet in zone chiar si mai indepartate de pe glob.

O declaratie trimisa de Eutelsat spune ca acest parteneriat cu Facebook le va permite utilizatorilor din acele zone sa intre online folosind un aparat care este accesibil, asa ca acestia nu vor trebui sa cheltuiasca o avere pe echipamente.