Facebook are un nou centru de date european

Facebook are un nou centru de date european

Facebook a anuntat astazi ca are de gand sa deschida un nou centru de date in Clonee, Irlanda – denumit EU2 – avand in vedere ca este cel de-al doilea centru din Uniunea Europeana, dupa primul din Luela, Suedia.

Acest nou centru european este cel de-al saselea din lume al Facebook, ceea ce reflecta nevoile creascande ale retelei de a construi mai multa infrastructura pentru a manevra acele fotografii, clipuri video si like-uri.

Companii precum Facebook pur si simplu nu pot supravietui daca nu au un centru de date suficient de decent care poate manevra cantitati incredibile de date care vin in fiecare minut – cu cateva milioane de utilizatori activi, toate update-urile de statusuri, incarcarile de fotografii si clipuri video si alte feluri de interactiuni.

CITESTE SI:  VIDEO: NuAns Neo este cel mai elegant smartphone Windows pana in prezent

Ei bine, se pare ca Facebook are planuri pentru un nou centru de date care va fi localizat in Clonee, Irlanda, iar acesta va fi cunoscut sub numele de EU2, fiind cel de-al doilea centru de date din Uniunea Europeana si al saselea de pe planeta.

CITESTE SI:  Tim Cook critica companiile care monetizeaza datele personale ale clientilor

Cu alte cuvinte, Facebook a incercat sa propteasca lucrurile la sfarsit, ceea ce ar putea fi de asemenea un semnal pozitiv pentru viitorul Facebook.

Ne putem astepta ca lucrul la construirea data center-ului nu va incepe foarte tarziu pe locul care are o suprafata uriasa de 918 636 de metri patrati.

EU2 ar putea intra online undeva in anul viitor in cel mai bun caz, sau la inceputul anului 2018 in cel mai rau caz.

CITESTE SI:  Care e varsta minima pe care Facebook incepe sa o impuna printr-o politica

In 2013, Facebook si-a deschis primul sau centru de date european, iar acesta se afla in Luela Suedia, iar ambele din Europa se vor baza pe energie regenerabila pentru nevoile lor de energie, si anume 100% din nevoia de energie. Aceasta este o veste buna pentru planeta, nu crezi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *