fbpx
Facebook ti-ar putea cere selfie-uri daca detecteaza activitate suspecte

Facebook ti-ar putea cere selfie-uri daca detecteaza activitati suspecte

Facebook ar putea in curand sa va ceara sa incarcati o un selfie cu dvs. care va arata clar fata, pentru a dovedi ca nu sunteti un bot. Compania utilizeaza un nou tip de captcha pentru a verifica daca un utilizator este o persoana reala, potrivit unei capturi de ecran a testului de identitate distribuita pe Facebook si Twitter.

Compania a construit un nou instrument captcha care va permite utilizatorilor sa “incarci un selfie cu dvs. care va arata clar fata”. Acesta va ajuta cea mai mare retea sociala a lumii sa determine daca utilizatorul este sau nu un om sau doar un bot.

CITESTE SI:  Ce raspunde Tesla la clipul video cu masina care a luat foc in China

Compania testeaza acest nou instrument captcha pentru a-si imbunatati caracteristicile de verificare a utilizatorului, in cazul activitatilor suspecte. Testul mentioneaza ca Facebook va sterge definitiv selfie-ul de pe serverele sale odata ce a fost verificat.

Compania a confirmat pentru Wired ca intentia din spatele acestui test este de “a ne ajuta sa ne dam seama de activitati suspecte in diferite puncte de interactiune pe site, inclusiv crearea unui cont, trimiterea de cereri de prietenie, plati pentru anunturi si crearea sau editarea de anunturi”.

CITESTE SI:  Cu ce ar putea ajuta compania chineza Xiaomi faptul ca cumpara GoPro

Intregul proces este automat si include identificarea conturilor in care a fost detectata activitate suspecta si verificarea selfie-ului. Facebook va analiza selfie-ul pentru a determina identitatea utilizatorului.

Facebook nu a spus multe detalii despre asta, deoarece nu doreste ca sistemul sa fie manipulat. Este posibil sa se blocheze utilizatorii din conturile care au fost marcate.

CITESTE SI:  Panasonic Lumix GF8 este destinata iubitorilor de selfie-uri

Acestia vor vedea un mesaj care spune ca “Veti fi deconectat de pe Facebook ca masura de precautie” si ca “Vom lua legatura cu dvs. dupa ce vom examina selfie-ul dvs.” Facebook nu a spus cand a inceput testul cu selfie-ul si inca nu a confirmat daca si cand va fi lansat la scara larga.