fbpx

Facebook a testat in secret o aplicatie in China

Facebook a testat in secret o aplicatie in China

Facebook si multele aplicatii ale sale sunt blocate in China de ani de zile. Pentru a schimba asta, Mark Zuckerberg s-a intalnit cu politicienii chinezi, a citit propaganda greu de digerat a Partidului Comunist si a invatat mandarina.

Facebook conecteaza miliarde de oameni din toata lumea, dar pana acum nu a reusit sa castige teren in tara cea mai populata a lumii. China a interzis Facebook-ul inca din 2009, asa ca reteaua sociala nu are o prezenta oficiala in tara care are peste un miliard de locuitori.

CITESTE SI:  Volkswagen va instala 2800 de statii de incarcare pentru masini electrice in Statele Unite pana in 2019

Asta nu inseamna ca reteaua sociala s-a resemnat si ca sta cu mainile in san. Potrivit unei noi stiri, Facebook a testat in mod secret o noua aplicatie in China. The New York Times spune ca reteaua sociala a lansat in secret o aplicatie de photo-sharing in China, aplicatie denumita Colorful Balloons.

Cat despre caracteristicile aplicatiei asa-zis secrete, aceasta este destul de similara cu propria aplicatie Moments a companiei, dar nu are branding-ul care ar da de gol ca aceasta este o aplicatie Facebook.

CITESTE SI:  Cand va avea Walmart Canada numai camioane electrice Tesla Semi in flota sa

In raspunsul sau la stirea de The New York Times, Facebook nu confirma sau infirma ca este implicata in acest test secret. “Am spus de mult timp ca suntem interesati de China si ca acordam timp intelegerii si invatarii mai multor lucruri despre tara, in mai multe modalitati”, a spus un purtator de cuvant al companiei.

Se crede ca Zhang Jingmei a dezvoltat aceasta aplicatie si ca a participat la cel putin o intalnire importanta dintre Facebook si oficialii din China. Este posibil ca aceasta are o pozitie consultativa la Facebook sau ca ar putea fi chiar o angajata.

CITESTE SI:  Organele de aplicare a legii nu sunt incantate de securitatea Face ID a Apple

In acest moment, nu este clar daca reglementatorii din China stiu despre acest lucru. Daca nu stiau iar compania a testat intr-adevar in mod secret un soft pentru a vedea cum impartasesc utilizatorii din China continut, acest lucru va duce la niste discutii acide data viitoare cand oficialii celor doua parti se vor intalni.