fbpx

Facebook te va notifica daca contul tau a fost compromis

Facebook te va notifica daca contul tau a fost compromis

Securitatea conturilor oamenilor este extrem de importanta pentru Facebook, tocmai de aceea reteaua sociala monitorizeaza constant pentru a descoperi potentiale activitati malitioase si ofera multe optiuni pentru a-ti securiza contul.

Suntem siguri ca ai auzit despre anumite conturi de ale retelei sociale care au fost compromise. Acest lucru se intampla uneori din cauza parolelor slabe, sau din cauza tentativelor de pishing in care iti dai accidental datele de logare de pe Facebook.

CITESTE SI:  Samsung cauta o solutie la problema lui Galaxy S6 cu administrarea RAM-ului

Acestea fiind spuse, reteaua sociala, pentru a-i atentiona pe utilizatorii de Facebook carora le-au fost compromise conturile, va lansa un nou tip de notificari.

Potrivit retelei sociale, acestia vor incepe in curand sa afiseze notificari utilizatorilor ale caror conturi ar fi putut fi compromise de guvern, sau care ar fi putut experimenta tentative de incercare a spargerii parolei.

Dupa cum poti vedea in captura de ecran de mai sus, aceasta este notificarea si mesajul pe care utilizatorii il vor primi in astfel de situatii.

CITESTE SI:  Momentul pana la care WhatsApp extinde suportul pentru dispozitivele BlackBerry si Nokia

Facebook scrie, “Facem asta pentru ca aceste tipuri de atacuri tind sa fie mai avansate si mai periculoase decat altele si ii incurajam puternic pe utilizatorii afectati sa ia masurile necesare pentru a-si securiza toate conturile lor online”.

Acest lucru pare sa se potriveasca cu rapoartele lui Edward Snowden care au aparut acum ceva timp si care indicau faptul ca agentiile guvernamentale ca NSA isi spioneaza cetatenii.

CITESTE SI:  Ce rival al Google Street View cumpara Facebook

De asemenea, Facebook a precizat ca aceasta notificare nu este o indicare a faptului ca Facebook-ul in sine este compromis, ci mai degraba contul utilizatorului, asa ca daca primesti o astfel de notificare, poate ai fi interesat sa-ti cresti securitatea.