Facebook si Twitter ar putea fi obligate sa-si dezvaluie botii, potrivit unei legi din California

Facebook si Twitter ar putea fi obligate sa-si dezvaluie botii, potrivit unei legi din California

Fara indoiala exista boti (ilegali) pe Facebook si Twitter. In cea mai mare parte, acesti boti par a fi pentru spam si incearca sa posteze anunturi si linkuri catre site-uri web rau intentionate si probabil ca nu trebuie sa fii un geniu pentru a depista unul.

Desi Facebook si Twitter au politici in vigoare pentru a se ocupa de boti, un nou proiect de lege propus in California ar putea in curand sa determine acest lucru sa fie o cerinta legala.

Intr-o stire de Bloomberg, aflam ca statul California a propus un nou proiect de lege prin care ar putea obliga platforme ca Facebook si Twitter sa-si dezvaluie si identifice botii din retelele lor.

CITESTE SI:  Steve Jobs se gandea la producerea unei masini de catre Apple inca din 2008

Aceasta decizie din California nu prea are legatura cu raspandirea spam-ului, ci mai mult cu abordarea propagandei si a modului in care stirile false sunt raspandite pe Facebook si Twitter. Stirea citeaza un exemplu despre modul in care botii au fost utilizati pentru a posta pe teme precum dezbaterea cu privire la arme, sau despre modul in care sunt folositi pentru a mari artificial popularitatea unui tweet prin redistribuirea lui de mai multe ori.

CITESTE SI:  Ce varianta a lui Galaxy S10 e mai puternica: cea Snapdragon 855 sau Exynos 9820?

Potrivit senatorului democrat din California, Bob Hertzberg, care a prezentat proiectul de lege, “Trebuie sa stim daca avem dezbateri cu oameni reali sau daca suntem mintiti. In momentul de fata, nu avem o lege si suntem ca in Vestul Salbatic”.

Prin proiectul de lege propus de California, ar deveni ilegal ca botii sa interactioneze cu un om pe Facebook si Twitter cu intentia de a-l induce in eroare si fara a dezvalui in mod clar si evident ca botul nu este o fiinta umana.

CITESTE SI:  Un algoritm determina la cata intimitate renunti atunci cand dai click pe linkuri

De asemenea, in cadrul acestei legi din California, platformele de social media Facebook si Twitter vor trebui sa permita utilizatorilor sa raporteze incalcari, sa raspunda la rapoarte si sa furnizeze detalii bilunare cu privire la aceste incalcari procurorului general al statului. Ramane de vazut daca proiectul de lege al Californiei pentru dezvaluirea botilor va fi sau nu adoptat si daca va deveni lege pentru Facebook si Twitter.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *