fbpx

Facebook promite sa stearga clipurile video pe care nu le-ai postat niciodata

Facebook promite sa stearga clipurile video pe care nu le-ai postat niciodata

Acum ceva timp, Select All a informat ca Facebook a stocat discret clipurile video pe care utilizatorii nu le-au postat niciodata si despre care credeau ca au fost sterse.

Problema a implicat clipurile video pe care utilizatorii le-au capturat pe vremea in care reteaua sociala Facebook permitea utilizatorilor sa captureze clipuri video direct pe platforma pentru a le posta pe wall-urile amicilor.

Practicile privind datele ale Facebook au intrat sub o investigatie intensa dupa recentul scandal privind abuzul de date care a izbucnit in urma cu cateva saptamani.

CITESTE SI:  Twitter sustine ca exista semnificativ mai putine abuzuri pe platforma acum

Momentul nu a fost ideal pentru companie, pentru ca recent s-a descoperit ca reteaua sociala a stocat clipuri video pe care utilizatorii le-au capturat dar nu le-au postat atunci cand reteaua sociala permitea utilizatorilor sa captureze clipuri video direct pe Facebook pentru a le posta pe wall-urile amicilor.

Platforma Facebook de social media a stocat filmuletele, chiar daca utilizatorii au decis sa nu le posteze dupa capturare. Acum compania si-a cerut scuze pentru asta si a promis ca va sterge acele clipuri video.

CITESTE SI:  Schimbare uriasa posibila pentru viitoarele iPhone-uri ale Apple din acest an

“Am investigat un raport potrivit caruia unii oameni isi vedeau vechile filmulete atunci isi accesau informatiile din instrumentul Download Your Information”, a confirmat reteaua sociala Facebook intr-o declaratie oferita celor de la New York Magazine, explicand ca “Am descoperit un bug care impiedica aceste filmulete sa fie sterse. Le stergem si ne cerem scuze pentru neplaceri”.

Acest “bug” a aparut initial atunci cand multi utilizatori care si-au descarcat intreaga arhiva de date de pe Facebook au fost socati sa gaseasca clipuri video despre care nu si-au amintit sa le fi postat.

CITESTE SI:  De ce armata americana analizeaza aplicatia TikTok

A devenit evident ca reteaua sociala stoca chiar si clipurile video pe care utilizatorii nu le-au postat. Platforma de social Facebook nu a explicat clar cat de raspandita este aceasta problema si daca va exista o modalitate pentru utilizatori de a verifica daca filmuletele care nu au fost postate au fost practic sterse din serverele companiei.