fbpx

Facebook a preluat o companie pentru a elimina clipurile video piratate

Facebook a preluat o companie pentru a elimina clipurile video piratate

Facebook a preluat o companie pentru a o ajuta sa elimine clipurile video piratate si alte tipuri de continuturi care sunt incarcate de utilizatori fara permisiune. Source3 construieste tehnologie care detecteaza proprietatea intelectuala care a fost impartasita pe internet fara permisiune.

Stim ca reteaua sociala are ambititii legate de video destul de mari, dar daca exista o problema pe care compania o are, aceea este ca multi utilizatori tind sa incarce clipuri piratate pe platforma sa.

Acest lucru a dus uneori la incarcarea a intregi filme pe reteaua sociala si, destul de des, clipuri video de pe YouTube au fost de asemenea incarcate pe Facebook fara a fi mentionata sursa originala.

CITESTE SI:  Ce caracteristici ar oferi Twitter cu plata

Tocmai de aceea, nu este chiar o surpriza sa aflam ca Facebook a preluat recent o companie pe nume Source3 care va ajuta la combaterea clipurilor video piratate. Pentru cei care nu sunt familiarizati, Source3 este o companie care dezvolta tehnologii care ajuta platforme precum Facebook sa detecteze proprietatea intelectuala care ar putea fi “furata”, piratata si distribuita pe internet fara permisiunea creatorului original.

CITESTE SI:  In ce tara se va lansa mai intai serviciul Disney+ de streaming

Intr-un anunt pe site-ul companiei Source3, “Astazi, dorim ca toata lumea sa stie ca am decis sa ne continuam calatoria impreuna cu Facebook. Suntem entuziasmati sa ne aducem expertiza noastra in IP, marci inregistrate si in copyright echipei de la Facebook si sa servim comunitatea globala cu peste doua miliarde de oameni care consuma continut, muzica si clipuri video in fiecare zi”.

CITESTE SI:  Cat de puternice vor fi noile procesoare ale Amazon pentru servere

Ei bine, asta nu inseamna ca reteaua sociala nu a facut nimic pentru a combate pirateria de clipuri video. Compania a lucrat la propria solutie denumita Rights Manager, dar poate nu este la fel de buna pe cat spera reteaua sociala. Sa speram ca, odata cu preluarea companiei Source3, Facebook va fi mai buna la combaterea continutului video piratat.