fbpx

Facebook limiteaza distributia continutului de la aceasta armata

Facebook limiteaza distributia continutului de la aceasta armata

Compania Facebook din Statele Unite a dezvaluit ca va limita distributia intregului continut postat pe platforma sa de catre armata unei anumite tari. Respectiva companie din SUA sustine ca armata acelei tari raspandeste dezinformare pe platforma.

Facebook a detaliat modul in care gestioneaza situatia politica din Myanmar intr-o noua postare. Compania a dezvaluit ca limiteaza distributia intregului continut postat de armata acelei tari.

Conform retelei sociale, “Tatmadaw”, denumirea oficiala a armatei din Myanmar, exploateaza platforma “pentru a raspandi dezinformare”. Prin urmare, compania implementeaza politica sa pentru cei care dezinformeaza, ceea ce va retrograda Pagina de Facebook Tatmadaw Information Team si contul de Facebook al purtatorului de cuvant al Tatmadaw, printre alte conturi detinute de militari.

CITESTE SI:  Procesoarele Core de a opta generatie ale Intel vor fi dezvaluite pe 21 august

In plus, compania a suspendat capacitatea agentiilor guvernamentale din Myanmar de a ordona companiei Facebook sa elimine continutul prin canalele rezervate autoritatilor.

CITESTE SI:  Companiile tehnologice ar putea fi in curand fortate sa decripteze mesajele in Australia

De asemenea, elimina proactiv discursul neconform si reduce distributia continutului care sustine militarii din Myanmar. Site-ul web elimina continutul conform caruia au existat fraude pe scara larga sau interventii straine in alegerile din noiembrie din Myanmar, dar si continutul care solicita oamenilor sa aduca arme in orice locatie din intreaga tara.

Armata din acea tara, condusa de generalul Min Aung Hlaing, l-a retinut la liderul ales al tarii (Aung San Suu Kyi) la inceputul lunii februarie. Partidul lui Suu Kyi a fost partidul cu cele mai multe voturi la alegerile din noiembrie, dar adversarul sau are sustinerea armatei si invoca o frauda electorala. Autoritatile militare din Myanmar sustin ca Facebook a contribuit la instabilitatea din tara.