fbpx
Facebook foloseste AI pentru ca persoanele cu deficiente de vedere sa vada fotografiile

Facebook foloseste AI pentru ca persoanele cu deficiente de vedere sa “vada” fotografiile

Inteligenta artificiala si recunoasterea imaginii a Facebook s-au imbunatatit foarte mult de-a lungul anilor, iar in zilele noastre aceste tehnologii sunt suficient de inteligente pentru a va putea detecta amicii in fotografii si pentru a oferi recomandari pentru etichete.

Acum se pare ca Facebook va folosi aceasta tehnologie de inteligenta artificiala (AI) pentru a-si ajuta mai bine utilizatorii cu deficiente de vedere sa “vada”. Potrivit Facebook, “Tot timpul lucram pentru a facilita tuturor oamenilor, indiferent de abilitati, sa acceseze Facebook, sa creeze conexiuni si sa aiba mai multe oportunitati. In urma cu doi ani, am lansat un instrument automat alt-text care descrie fotografiile pentru persoanele cu deficiente de vedere. Acum, cu recunoasterea faciala, persoanele care utilizeaza cititoare de ecran vor sti cine apare in fotografiile din fluxul lor de stiri, chiar daca oamenii nu sunt etichetati”.

CITESTE SI:  VIDEO: Cum le permite Toyota robotilor sa gandeasca pe cont propriu

Inainte de asta, intrumentul automat alt-text cu inteligenta artificiala al Facebook pentru cei cu deficiente de vedere a functionat prin permiterea utilizatorilor sa treaca cursorul peste o imagine pentru a descrie imaginea utilizatorului, cum ar fi peisajul, obiectele, animalele si asa mai departe.

CITESTE SI:  Pentru ce vor fi caracteristicile de dating lansate de Facebook

Acum, sistemul cu inteligenta artificiala va functiona mai bine pentru persoanele cu deficiente de vedere, pentru ca le permite utilizatorilor sa afle care prieteni se afla in fotografii, fara a fi nevoie ca acestia sa fie etichetati.

Reteaua sociala ne explica cum functioneaza instrumentul cu inteligenta artificiala pentru cei cu deficiente de vedere, “Tehnologia noastra analizeaza pixelii din fotografiile in care sunteti deja etichetat si genereaza un sir de numere pe care le numim ‘sablon’. Atunci cand fotografiile si clipurile video sunt incarcate in sistemele noastre, comparam aceste imagini cu sablonul”.

CITESTE SI:  VIDEO: Ce pret va avea drona pliabila Hover 2 cu evitare avansata a obstacolelor

Pe langa aceasta imbunatatire pentru persoanele cu deficiente de vedere, Facebook utilizeaza, de asemenea, tehnologia de recunoastere faciala pentru a notifica utilizatorii atunci cand fotografii cu ei au fost incarcate.