fbpx

Facebook este data in judecata pentru colectarea datelor despre istoricul de apeluri

Facebook este data in judecata pentru colectarea datelor despre istoricul de apeluri si mesaje

Scandalul de confidentialitate a datelor al Facebook nu pare sa dispara prea curand. Se pare ca este pe cale sa inceapa, pentru ca, daca nu a fost suficient de rau, atunci amintiti-va ca s-a descoperit, de asemenea, recent ca Facebook a colectat date despre istoricul de apeluri al utilizatorilor de telefoane Android.

Acum, potrivit unei stiri de Reuters, mai multi utilizatori de pe Facebook au decis intre timp sa dea in judecata compania, actionand-o in justitie pentru incalcarea intimitatii (la fel cum ar trebui sa procedez si eu cu hackerii; au pus-o daca nu sunt niste mucosi si sunt suficient de in varsta ca sa fie dati in judecata).

CITESTE SI:  Nintendo infirma zvonurile privind consola sa de jocuri Android

Cu toate acestea, ar trebui sa remarcam ca, spre deosebire de scandalul Cambridge Analytica, aceasta problema ar putea fi, de fapt, mai clara pentru ca, inainte de a colecta astfel de date despre istoricul de apeluri, Facebook a cerut permisiunea utilizatorilor Android, iar multi dintre ei au acceptat sau cel putin au fost de acord fara sa stie.

CITESTE SI:  Ce drone DJI cad din cer in timpul zborului

Cu toate acestea, aceasta explicatie nu a fost suficient de buna pentru acesti utilizatori Facebook care in prezent dau in judecata compania pentru o presupusa incalcare a confidentialitatii.

Ei incearca sa transforme acest proces intr-un proces multiplu pentru judecata pentru colectarea de date despre istoricul de apeluri, dar ramane de vazut daca acest lucru se va intampla, avand in vedere ca un judecator va trebui sa vada daca exista suficienti oameni afectati de aceasta problema inainte ca acesta sa poate fi depus ca proces multiplu pentru judecata.

CITESTE SI:  Studiu: Majoritatea utilizatorilor le place Windows 10

Acestea fiind spuse, daca nu vrei sa ti se colecteze datele despre istoricul de apeluri, vei putea sa elimini persoanele de contact de pe Facebook daca nu te simti confortabil cu datele despre istoricul de apeluri pe care le ai.

Mai multe detalii despre eliminare pot fi gasite pe pagina de asistenta a Facebook. Intre timp, se asteapta ca CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, va depune marturie in fata Congresului despre scandalul datelor.