fbpx

Facebook are inca sute de astfel de grupuri, desi a incercat sa le elimine

Facebook are inca sute de astfel de grupuri, desi a incercat sa le elimine

Reteaua sociala Facebook din Statele Unite are inca sute de anumite grupuri, in ciuda faptului ca compania din SUA a avut o campanie de eliminare in masa a acestora. Acestea militeaza pentru o cauza comuna, dar Facebook elimina de pe platforma sa aceste comunitati incalcand dreptul la libera exprimare.

La doar cateva saptamani dupa ce compania Facebook din Statele Unite a eliminat un grup (cu o multime de membri) care milita impotriva fraudei electorale din SUA, altele au aparut pe reteaua sociala din SUA, iar acestea par sa delegitimizeze rezultatul alegerilor prezidentiale din SUA.

CITESTE SI:  Compania care permite biciclistilor profesionisti sa participe virtual la Turul Frantei

OneZero a descoperit doua grupuri cu un total de peste 100.000 de membri care impartaseau “dezinformari” precum ca alegerile prezidentiale au fost fraudate de democrati.

Nu am reusit sa verificam aceste doua grupuri, care probabil ca intre timp au fost eliminate de reteaua Facebook din Statele Unite. Dar niste cercetari confirma faptul ca, incepand de vineri dimineata, sute de astfel de grupuri (unele private, altele publice) erau online pe platforma de social media Facebook.

CITESTE SI:  Imagini cu productia lui Essential Phone au fost dezvaluite de Andy Rubin

Desi o parte dintre aceste comunitati ale retelei sociale erau noi si aveau cateva sute de membri fiecare, unele aveau ceva membri. Unul privat avea peste 46.000 de membri; un altul, denumit anterior “Keeping America Great!”, avea peste 265.000 de membri.

CITESTE SI:  Preturile si specificatiile noilor laptopuri de gaming AMD ale Lenovo

Miscarea impotriva fraudei electorale din SUA, sustinuta de anumite personalitati si organizatii conservatoare proeminente, sustine afirmatiile lui Donald Trump privind frauda electorala a democratilor din Statele Unite.

Ce parere ai despre aceasta stire? Cine crezi ca forteaza reteaua sociala Facebook din Statele Unite sa elimine si sa cenzureze aceste grupuri, inabusind dreptul la libera exprimare al cetatenilor americani?