fbpx

Fabulos. Ce vor putea dispozitivele cu 1MB de RAM

Fabulos. Ce vor putea dispozitivele cu 1MB de RAM

AWS a anuntat o serie de update-uri legate de Internetul Lucrurilor care, in cea mai mare parte, sunt menite sa faciliteze utilizarea serviciilor IoT, mai ales pentru companiile care incearca sa lanseze un numar mare de dispozitive. Dispozitivele IoT vor avea nevoie de doar 1MB de RAM pentru a rula asistentul virtual Alexa al companiei Amazon din Statele Unite.

Software-ul necesita, de obicei, un anumit nivel hardware pentru a putea fi rulat. In functie de situatie, software-ul poate rula cam pe orice dispozitiv, sau pe un dispozitiv cu suficienta putere si RAM.

CITESTE SI:  Compania care doneaza 9 milioane de masti medicale

Acest lucru creeaza la randul lui limitari, deoarece nu toate device-urile sunt create in mod egal. Dar Amazon spera sa depaseasca acest obstacol.

Compania doreste sa aduca asistentul virtual Alexa si pe dispozitivele cu putere redusa. Deci ce inseamna asta? In cazul in care nu stiati, pentru ca un device sa poata rula Alexa, acesta avea nevoie de cel putin 100MB de RAM si un procesor ARM Cortex A.

CITESTE SI:  De ce tabletele Wacom colectau date de la utilizatori

Cu toate acestea, Amazon a redus intre timp acele cerinte, acum fiind nevoie de doar 1MB de RAM si un procesor Cortex M. Acestea sunt vesti bune pentru producatorii hardware care spera sa incorporeze asistentul virtual Alexa in mai multe dispozitive cu 1MB de RAM.

Acesti producatori vor putea in curand sa inceapa sa integreze asistentul virtual Alexa in becuri, intrerupatoare, jucarii, termometre si in alte device-uri cu 1MB de RAM. Vorbind pentru TechCrunch, vicepresedintele Dirk Didascalou de la AWS IoT a spus: “Acum incarcam marea majoritatea a sistemului in cloud. Singurul lucru de care trebuie sa fie capabil dispozitivul cu 1MB de RAM este sa detecteze cuvintele de trezire pentru asistentul virtual Alexa”. Acestea sunt vesti destul de palpitante si vor contribui la consoliderea cotei de piata a Amazon pe piata IoT cu Alexa.