fbpx
Fabrica Apple in care a avut loc o revolta

Fabrica Apple in care a avut loc o revolta

O fabrica a unui anumit producator – care asambleaza iPhone-uri pentru Apple – este locul in care a izbucnit o revolta. Angajatii de acolo au reclamat salarii neplatite, un program de munca lung si conditii precare de lucru.

Apple a plasat inca un producator in probatiune pentru abuzurile de munca raportate. Compania din Statele Unite a declarat pentru TechCrunch intr-un comunicat ca a suspendat noi contracte cu Wistron dupa ce s-au descoperit nereguli de plata la fabrica Wistron din zona industriala Narasapura din India.

CITESTE SI:  De ce Apple nu mai da voie utilizatorilor sa acceseze magazinul sau online cu anumite versiuni macOS

Revoltele au izbucnit la fabrica de iPhone-uri pe 12 decembrie, dupa ce angajatii au reclamat salarii neplatite, un program de munca lung si conditii de munca precare.

In urma unei anchete preliminare a companiei Apple din Statele Unite, s-a constatat ca Wistron nu a implementat “procese adecvate de gestionare a orelor de lucru”, ceea ce a dus la suspendarea platii pentru unii angajati in perioada octombrie-noiembrie.

CITESTE SI:  De ce tigarile electronice pot duce la deces

Wistron a declarat ca incearca sa solutioneze reclamatiile angajatilor din fabricile sale. Pe langa consolidarea proceselor sale, compania l-a gasit raspunzator pe un director care supravegheaza activitatea din India a companiei si instituie programe de asistenta pentru a se asigura ca angajatii obtin asistenta.

Apple a adaugat ca personalul sau si auditorii externi vor monitoriza activitatea Wistron in fabricile sale. Ca in cazul neregulilor anterioare, Apple are un control limitat asupra conditiilor de munca ale furnizorilor sai.

CITESTE SI:  E oficial. Aceasta caracteristica a fost abandonata de Apple pentru iPhone-urile din 2019

Totusi, acest lucru se intampla la un an dupa ce Apple a alertat furnizorul Pegatron cam pentru aceleasi lucruri si nu este ceva benefic pentru o companie care a incercat in ultimii ani sa solutioneze incalcarile muncii. Oricat s-au imbunatatit conditiile generale, revoltele angajatilor si neregulile de munca vor continua sa existe in fabrici.