Extensiile carui browser le va suporta Microsoft Edge

Extensiile carui browser le va suporta Microsoft Edge

Anuntul curios de vag al companiei Microsoft din Statele Unite despre trecerea browserului sau web Edge un nou motor de randare a dezlantuit o multime de intrebari despre viitorul acestui navigator web.

Una dintre intrebari arzatoare ale internautilor este urmatoarea: va suporta Edge si multitudinea de extensii ale lui Chrome? Compania Microsoft a raspuns la aceasta intrebare.

Microsoft a anuntat anul trecut ca trece la proiectul open source Chromium pentru browserul sau Edge. Asta inseamna ca browserul companiei Microsoft va fi construit folosind acelasi motor de randare web pe care Google il foloseste pentru Chrome.

CITESTE SI:  Cum s-ar putea numi prima boxa inteligenta a Huawei

Acest lucru a dus la numeroase intrebari, una dintre ele fiind daca Edge va beneficia de suport pentru extensiile Chrome. Microsoft a raspuns si pare sa fi confirmat acest lucru.

Chrome are o vasta biblioteca de extensii care permit utilizatorilor sa extinde functionalitatile browserului Google Chrome. Plugin-urile variaza de la aplicatii de gestionare a proiectelor la managere de parole, extensii de download si asa mai departe.

CITESTE SI:  Twitter este implicata intr-o batalie interna in ceea ce priveste vanzarea

Odata cu trecerea lui Edge la Chromium, era de inteles ca unii de asteptau ca browserul sa suporte si extensiile. Kyle Alden de la Microsoft a spus pe Reddit ca “Este intentia noastra sa folosim extensiile existente ale Chrome”.

Formularea raspunsului nu este foarte clara si lasa loc de interpretari. Nu este clar daca suportul pentru extensiile Chrome va fi disponibil inca din prima zi.

CITESTE SI:  John McAfee a dezvoltat "primul smartphone cu adevarat sigur din lume"

Cu toate acestea, este un inceput promitator si este un motiv bun sa credem ca browserul Edge propulsat de Chromium ar putea primi intr-adevar suport pentru plugin-urile acelui navigator.

De asemenea, Kyle Alden a mai spus pe Reddit ca noul browser Edge va fi disponibil pe toate dispozitivele Microsoft, ceea ce inseamna ca acesta ar putea fi lansat si pentru dispozitive ca Xbox One.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *