fbpx

Europa elimina tarifele de roaming pe mobil

Europa elimina tarifele de roaming pe mobil

Printr-o miscare care va fi cu siguranta apreciata de europeni si turistii de pe continent care folosesc o companie de telecomunicatii, Parlamentul European a dat o lege care elimina tarifele de roaming pentru mobil.

Cu toate acestea, implementarea nu va fi imediata, iar tarifele de roaming vor fi eliminate gradual pana in anul 2017.

Asta inseamna aproximativ doi ani incepand de acum. Aceasta nu este o miscare cu totul surprinzatoare a Parlamentului European.

De destul de multa vreme exista propunerea de a elimina tarifele de roaming pe mobil de pe continent si s-a bucurat de un suport raspandit in organismul legislativ.

CITESTE SI:  Kodak Ektra, smartphone-ul dedicat fanilor fotografiei pe mobil, este de vanzare in Statele Unite

Nu au existat pareri contra impotriva acestei legi de eliminare a tarifelor roaming pentru Europa, iar ceea ce s-a intamplat astazi dovedeste acest lucru.

Legea care elimina aceste tarife face ilegala tarifarea utilizatorilor pentru apeluri, mesaje text si date de catre furnizorii de servicii de telecomunicatii mobile din Europa.

CITESTE SI:  Huawei doreste dominatia mondiala cu 15 000 de noi magazine

15 iunie 2017 este data cand aceasta lege de eliminare roaming-ului mobil va fi pusa in mod oficial in aplicare. Utilizatorii vor plati in schimb aceiasi bani pentru apeluri, mesaje text si trafic de date pe care ii platesc in tara de unde au venit.

Totusi, inainte ca acest lucru sa se intample, tarifele de roaming mobil vor fi limitate la 0,05 euro pe minut pentru apelurile efectuate, 0,02 euro pentru mesajele text si 0,05 pentru fiecare MB de date, incepand cu 30 aprilie 2016.

CITESTE SI:  Cum au reusit tarile din Europa sa stabileasca recorduri cu privire la generarea de energie solara

O limita pentru apelurile primite va fi confirmata la o data ulterioara. Multi oameni din Europa au asteptat ca aceasta lege sa treaca, iar acum acestia pot rasufla usurati.

In doi ani, acestia nu vor mai trebui sa plateasca orice fel de tarife de roaming mobil, indiferent unde calatoresc in Europa.