fbpx
Este aceasta cea mai veche crima din istoria omului?

Este aceasta cea mai veche crima din istoria omului?

Acest craniu de om vechi de 430 000 de ani a fost victima uneia dintre cele mai vechi crime din istoria omului. Craniul de om apartinea unui membru primitiv de origine Neanderthaliana si a fost gasit aparent intr-un sit funerar aflat intr-un put din muntii Atapuerca.

Acest craniu de om arata ca nu numai specia noastra, Homo sapiens, era capabila sa ucida. “Acesta a fost ucis intr-un act de violenta interpersonala letala, oferindu-ne o fereastra catre un aspect deseori invizibil al vietii sociale a stramosilor nostri”, a precizat Nohemi Sala de la Centrul pentru Evolutie si Comportament Uman din Spania.

CITESTE SI:  Senatul Californiei voteaza pentru a restabili neutralitatea internetului

Cea mai veche crima confirmata din istoria omului ar putea fi una de acum 430 000 de ani. Oamenii de stiinta au descoperit ca victima a fost probabil ucisa de doua lovituri in cap, dupa care a fost aruncata intr-o pestera reprezentata de un put vertical de 13 metri adancime.

Cercetatorii au folosit tehnici criminalistice moderne pentru a descoperi acest lucru. Adevarul celei mai vechi crime din istoria omului a iesit la iveala atunci cand cercetatorii au descoperit intr-un sit din nordul Spaniei numit Groapa Oaselor mai multe fragmente de oase.

CITESTE SI:  Sesiune Q&A 23 - Am totusi si filme americane preferate?

Au fost gasite 52 de fragmente de oase, care apoi au fost folosite pentru a alcatui un craniu de om aproape complet. In partea de sus a ochiului stang se puteau vedea doua gauri care au fost cauzate de acelasi obiect.

Potrivit cercetatorilor de la Centrul pentru Evolutie si Comportament Uman, cele doua leziuni nu au fost cauzate de o cadere verticala de 13 metri de-a lungul acelei pesteri. Aceasta este cea mai veche crima descoperita vreodata, iar aceasta a aparut cu 230 000 de ani inainte ca specia noastra sa apara prima data in Africa.

CITESTE SI:  Google nu va mai vinde aceste smartphone-uri Pixel foarte recente

“Avand in vedere ca cele doua lovituri au fost foarte probabil letale, prezenta multiplelor lovituri indica intentia de a ucide”, au concluzionat echipele de cercetare din Spania si Statele Unite.