fbpx

Elon Musk vrea sa trimita oameni pe Marte pana in 2025

Elon Musk vrea sa trimita oameni pe Marte pana in 2025

Am dus oameni pe Luna acum cateva zeci de ani, iar de atunci nu am privit niciodata in urma. Explorarea spatiala este un subiect care naste multe dezbateri si care ne alimenteaza curiozitatea in legatura cu pasirea oamenilor pe planetele apropiate de Pamant.

SpaceX este una dintre putinele companii spatiale private care vrea sa duca oameni pe Marte cat mai curand posibil.

Fondatorul si directorul executiv, Elon Musk, a spus ca are de gand sa dezvaluie planurile companiei pentru o naveta spatiala pentru Marte mai tarziu in acest an, adaugand ca vrea sa trimita oameni pe planeta vecina pana in 2025.

CITESTE SI:  Cercetatorii dezvolta nanomasini care ucid cancerul

Elon Musk este de parere ca colonizarea planetei Marte de oameni este absolut cruciala pentru supravietuirea speciei noastre si pentru a indeplini visul de a deveni o specie multi-planetara.

A merge pe Marte nu este la fel de usor ca si cum te-ai imbarca intr-un avion. Sunt necesare progrese tehnologice pentru ca oamenii doar sa ajunga la acea planeta, amplasarea unei baze acolo cu sisteme de sustinere a vietii va fi o sarcina in sine.

CITESTE SI:  Ce sistem monitorizeaza coronavirusul, dar mentine confidentialitatea oamenilor

Mai pe scurt, este mai usor de zis decat de facut. Cu toate acestea, aceasta nu este singura idee nastrusnica pe care Elon Musk a exprimat-o cu privire la Marte.

Elon Musk chiar a venit cu ideea de a bombarda nuclear planeta Marte pentru a face conditiile sa fie mai potrivite pentru ca oamenii sa poata supravietui pe Planeta Rosie.

CITESTE SI:  Cum a rasplatit Toyota un asistent medical pentru ca a recuperat victime ale incendiului din California

“Marte este urmatorul pas natural. De fapt, este singura planeta pe care avem sansa sa stabilim un oras sustenabil”, spune Elon Musk.

De asemenea, Elon Musk a dezvaluit ca planuieste sa faca o excursie in spatiu in urmatorii 5 ani, chiar daca acesta nu a efectuat prea multe antrenamente de astronauti. Elon Musk nu crede ca va fi foarte greu, “Nu este foarte greu sa plutesti pe acolo”, spune acesta.