fbpx

Elon Musk vrea ca o calatorie pe Marte sa fie mai ieftina decat o casa

Elon Musk vrea ca o calatorie pe Marte sa fie mai ieftina decat o casa

Nu este niciun secret ca Elon Musk are ambitii pentru a stabili o colonie pe Marte. Compania sa spatiala privata, SpaceX, a lucrat la tehnologia care ii va indeplini acest vis. Cu toate acestea, costurile asociate acestei calatorii pe Marte sunt destul de mari, dar Elon Musk spera ca acestea pot fi reduse.

Telul acestuia este ca o calatorie pe Marte sa fie mai ieftina decat mergerea la facultate. Elon Musk a alcatuit un articol care a fost publicat de revista pentru tehnologie spatiala New Space.

CITESTE SI:  Cum le e compania Google utila refugiatilor

Este un articol de 16 pagini care este disponibil online in mod gratuit pe New Space pana luna viitoare. Elon Musk a spus ca schimbarile planului evidentiate exista si ele in articol.

Acesta estimeaza ca aducerea a 12 oameni pe Marte pentru a incepe o colonie inseamna costuri de 10 miliarde de dolari de persoana, dar acesta spera ca acele costuri vor fi reduse.

CITESTE SI:  Motivele pentru care aproape toate supercomputerele ruleaza Linux

“Daca putem reduce costurile mutarii pe Marte pentru a fi la nivelul pretului unei case din Statele Unite, care este de aproximativ 200.000 de dolari, atunci cred ca probabilitatea stabilirii unei civilizatii sustenabile este foarte mare”, spune acesta.

Elon Musk nu neaga posibilitatea de a se putea reduce costurile pana la sub 100.000 de dolari, suma care ar fi mai mica decat cea pentru obtinerea unei displome de la o universitate privata din Statele Unite.

CITESTE SI:  Ce smartphone iti va permite sa te loghezi pe site-urile web folosind recunoasterea faciala si senzorul de amprente

Ideile lui Elon Musk pentru reducerea costurilor includ permiterea coloniei stabilite pe Marte de a produce agent de propulsie pentru nave care ar fi ideal pentru a zbura catre Marte si inapoi de cel putin o singura data.

Acestia vor avea de asemenea posibilitatea de a realimenta cu combustibil pe orbita. Cat de curand s-ar putea intampla toate acestea? “Daca lucrurile decurg super-bine, s-ar putea intampla in 10 ani”, spune Elon Musk.