fbpx

Elon Musk spune ca inteligenta artificiala reprezinta un risc mai mare decat Coreea de Nord

Elon Musk spune ca inteligenta artificiala reprezinta un risc mai mare decat Coreea de Nord

Cofondatorul si CEO-ul Tesla, Elon Musk, este cunoscut pentru parerile sale cu privire la inteligenta artificiala (AI). Acesta este pentru reglementarea tehnologiei emergente, avand in vedere ca este de parere ca aceasta reprezinta un risc pentru omenire. Unul mai mare decat Coreea de Nord

Desi altii din lumea tehnologica precum CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, nu sunt de acord cu el, Elon Musk isi mentine ferm parerea despre inteligenta artificiala. Acesta suna din clopot inca o data, spunand ca este de parere ca inteligenta artificiala este un risc mai mare pentru omenire decat Coreea de Nord.

CITESTE SI:  Cum imbunatateste un update camera smartphone-ului Samsung Galaxy S10

Daca ai urmarit stirile din ultimele saptamani, atunci probabil stii ca tensiunile dintre Coreea de Nord si Statele Unite escaladeaza din nou. Se crede ca cea mai izolata tara din lume detine arme nucleare, iar afisarea agresiunii verbale nu prea ajuta.

Elon Musk i-a indemnat in mod repetat pe oameni sa fie atenti cu privire la revolta masinariilor. Intr-o postare pe Twitter, Elon Musk spune ca oamenii, care nu sunt ingrijorati in legatura cu siguranta fata de inteligenta artificiala, ar trebui sa fie ingrijorati de acest risc.

CITESTE SI:  Ce venit urias a generat jocul Pokemon GO pana in prezent

“Prezinta un risc mai mare decat Coreea de Nord”, adauga acesta. Cu toate acestea, Elon Musk este pentru dezvoltarea “sigura” a inteligentei artificiale, avand in vedere ca acesta sustine OpenAI care este o companie nonprofit care promoveaza o astfel de dezvoltare.

CITESTE SI:  La ce sunt utile reclamele jucabile ale Facebook

Elon Musk nu este singura personalitate influenta care evidentiaza potentialul risc reprezentat de inteligenta artificiala. Si Stephen Hawking a emis avertizari severe in legatura cu aceasta tehnologie.

“Daca nu esti ingrijorat cu privire la siguranta fata de inteligenta artificiala, ar trebui sa fii. Reprezinta un risc mai mare decat Coreea de Nord”, spune Elon Musk pe Twitter.