fbpx

Elon Musk spune ca intelegerea lui Mark Zuckerberg cu privire la pericolele inteligentei artificiale este limitata

Elon Musk spune ca intelegerea lui Mark Zuckerberg cu privire la pericolele inteligentei artificiale este limitata

Nimic nu capteaza mai bine in ziua de azi interesul oamenilor pasionati de tehnologie decat o lupta buna de moda veche intre niste giganti din industria tehnologica care se intampla de asemenea sa fie si miliardari.

Cofondatorul si CEO-ul Tesla, Elon Musk, a oferit de mult timp semnale de alarma cu privire la pericolele inteligentei artificiale (AI). Acesta este cunoscut pentru faptul ca el crede ca AI ar putea fi o amenintare pentru omenire.

Cofondatorul si CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, nu este de aceeasi parere si se pare ca acest lucru a dus la un schimb indirect de cuvinte intre cei doi miliardari din domeniul tehnologiei.

CITESTE SI:  De ce unii clienti cu sisteme de securitate pentru locuinte vor ramane cu tehnologie inutila

Elon Musk a declarat recent ca tehnologia inteligentei artificiale reprezinta un “risc fundamental pentru existenta civilizatiei”. Acesta a indicat ca, desi continua sa alarmeze oamenii in legatura cu pericolele inteligentei artificiale, oamenii nu vor intelege cu adevarat pana ce nu vor vedea roboti mergand pe strazi si ucigand oameni.

De asemenea, Elon Musk a precizat ca oamenii nu vor sti cum sa reactioneze la acesti roboti. Mark Zuckerberg a fost intrebat care este opinia lui in aceasta privinta duminica trecuta.

O persoana i-a spus lui Mark Zuckerberg ca “Am urmarit un interviu recent cu Elon Musk iar teama lui cea mai mare pentru viitor era inteligenta artificiala. Ce parere aveti despre inteligenta artificiala si cum credeti ca va afecta lumea?”

CITESTE SI:  Twitter a luat aparent in considerare o contopire cu Yahoo

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a raspuns ca are niste opinii destul de puternice despre asta, adaugand ca este posibil sa se construiasca lucruri in jurul inteligentei artificiale si ca AI va deveni mai buna in anii care vor veni.

“Cred ca oamenii care sunt pesimisti si incearca sa scoata la lumina aceste scenarii apocaliptice sunt… nu ii inteleg. Este foarte mult negativism si in unele feluri cred ca este si destul de iresponsabil”, a adaugat acesta.

Mark Zuckerberg a previzionat, de asemenea, ca in urmatorii 10 ani, AI va permite efectuarea multor imbunatatiri in calitatea vietii noastre. Acesta si-a completat raspunsul spunand ca este de parere ca este dubios ca unii oameni sunt pentru incetinirea procesului construirii inteligentei artificiale.

CITESTE SI:  VIDEO: Ce viteza maxima are prima masina electrica a Aston Martin

“Daca esti impotriva inteligentei artificiale, esti impotriva masinilor mai sigure care nu vor avea accidente”, a spus Mark Zuckerberg. Remarca lui Mark Zuckerberg a fost apoi distribuita pe Twitter.

Elon Musk a spus ca a discutat cu Mark Zuckerberg despre asta si ca “intelegerea lui cu privire la acest subiect este limitata”. Acest lucru ridica intrebarea: cu care parte vrei sa tii?