fbpx

Elon Musk explica logica din spatele ideii sale de a bombarda planeta Marte

Elon Musk explica logica din spatele ideii sale de a bombarda planeta Marte

Acum cateva saptamani, Elon Musk a fost comparat cu un bandit James Bond dupa ce si-a anuntat ideea sa a bombarda planeta Marte.

Steven Colbert, gazda The Late Show cu Steven Colbert, a fost rapid in a-l compara pe directorul SpaceX, Elon Musk, cu un bandit Bond cand Elon Musk a vorbit despre ideea sa de a bombarda nuclear Marte pentru a creste viteza incalzirii Planetei Rosii.

Colbert s-a distrat pe cinste, iar Elon Musk a sustinut ca bombardarea este o metoda rapida de schimbare ajutata a climei pe Marte. Acum, acesta a explicat un pic mai mult logica din spatele acestei idei aparent revoltatoare.

CITESTE SI:  La ce va fi utila noua companie media a lui Elon Musk

Vorbind in cadrul unui eveniment Solar City din New York mai devreme in acest an, Elon Musk a explicat ca ideea sa nu se refera la bombardarea nucleara a suprafetei planetei Marte.

In schimb, ideea sa este cea de a bombarda cerul de deasupra polilor planetei Marte la fiecare cateva secunde pentru a crea ceva ce ar fi, in esenta, doi sori pulsatori deasupra polilor martieni.

CITESTE SI:  Prima masina electrica Tesla care va fi vanduta in India de compania americana

“Acestia chiar se afla deasupra planetei, nu pe planeta”, explica Elon Musk. Asta este la ceea ce se refera el prin trimiterea de mari bombe de fuziune deasupra polilor pentru a crea sori pulsatori, indicand faptul ca soarele nostru in sine este o explozie mare de fuziune.

Ideea este ca acesti sori pulsatori vor incalzi planeta Marte si vor converti tot dioxidul de carbon inghetat in gaz, permitand aparitia a mai mult gaz in atmosfera, lucru care ar trebui sa incalzeasca suprafata Marte.

CITESTE SI:  Stephen Hawking crede ca peste 100 de ani robotii vor prelua controlul

Cu siguranta ca Elon Musk nu face ca acest lucru sa para ca va fi usor. Cand a fost intrebat la eveniment cat de dificil de facut va fi acest lucru, acesta a raspuns pur si simplu, “Da, absolut nicio problema”.

Facebook