fbpx
Elon Musk doreste ca in 2024 sa trimita oameni pe aceasta planeta

Elon Musk doreste ca in 2024 sa trimita oameni pe aceasta planeta

Elon Musk e CEO-ul catorva companii, inclusiv companiei spatiale SpaceX. Aceasta doreste sa-si foloseasca compania spatiala pentru a trimite oameni pe o anumita planeta in 2024, deci peste doar 4 ani. De asemenea, el a dezvaluit ca mai doreste sa construiasca si un oras cu oameni acolo, pana in anul 2050.

Planeta noastra are resurse finite, deci se vor epuiza in cele din urma. Acesta e motivul pentru care oamenii se indreapta catre tehnologii alternative de generare a energiei, alternative mai sustenabile, cum ar fi energia solara.

CITESTE SI:  Marginile lui Samsung Galaxy S9 s-ar putea sa nu fie la fel de subtiri pe cat ne asteptam

Cu toate acestea, e posibil ca intr-o zi vom avea nevoie sa gasim o alta planeta pe care sa locuim. Pana in prezent, Marte pare a fi alegerea preferata si se pare ca acel viitor e peste cativa ani. Asta daca Elon Musk are sorti de izbanda.

Potrivit lui Elon Musk care a oferit un interviu pentru ExploreMars.org luna trecuta, el doreste sa trimita oameni pe planeta Marte in 2024, inainte de a construi acolo un oras autosustenabil pana in 2050.

CITESTE SI:  VIDEO: Ce companie lucreaza la un smartphone care isi schimba culoarea

Elon Musk sustine ca demersul va fi primejdios, dar ca exista sanse ca oamenii vor supravietui. Prin compania sa SpaceX, Musk intentioneaza sa construiasca pana la 1000 de navete spatiale care se vor indrepta catre Marte.

El estimeaza ca va fi nevoie de circa 9 ani pentru a transporta un milion de oameni pe planeta Marte. Nu e clar daca Elon Musk va reusi sau nu sa respecte termenul, dar e o perspectiva interesanta sa ne gandim ca intr-o zi generatiile viitoare s-ar putea sa nu mai locuiasca pe Pamant, ci pe Marte.

CITESTE SI:  Cati bani a pierdut LG in domeniul smartphone-urilor

Ce parere ai despre faptul ca Elon Musk doreste sa trimita oameni pe Marte in 2024, cu compania sa spatiala SpaceX? Crezi ca se va reusi acest lucru atat de devreme, in conditiile in care planeta Marte nu e la fel ospitaliera precum planeta noastra?