fbpx

Elon Musk dezvaluie cum arata noua racheta Starship a SpaceX

Elon Musk dezvaluie cum arata noua racheta Starship a SpaceX

Directorul executiv al SpaceX, Elon Musk, a postat pe Twitter o fotografie a noii rachete a companiei. “Racheta de test Starship a fost asamblata complet la locul de lansare al SpaceX din Texas”, spune Elon Musk pe Twitter.

“Aceasta este o imagine pe viu”, mai spune acesta. Starship are foarte putine caracteristici suplimentare si vine cu un simplu steag american lipit de aceasta.

CEO-ul Elon Musk al companiei SpaceX a postat o imagine reala a Starship a companiei pe Twitter. Acest lucru vine dupa saptamani de randari generate pe PC pentru cei care doreau sa vada aparatul de zbor.

CITESTE SI:  Ce pret are PS4 Pro editie limitata de 2TB

De asemenea, Elon Musk a mentionat pe Twitter ca Starship a companiei a fost asamblata complet la locul sau de lansare din Texas. Starship a fost mentionata anterior sub numele BFR.

Este succesoarea rachetelor Falcon si Falcon Heavy ale SpaceX. Compania SpaceX o va folosi ca racheta principala de lansare in viitor, asa ca este importanta pentru companie. Imaginea pe care CEO-ul a postat-o pe Twitter arata ca aparatul de zbor are un invelis din otel inoxidabil.

CITESTE SI:  Aceasta retea sociala ar putea adopta reactiile emoji, similar cu Facebook

Chiar daca materialul e destul de rezistent, multi sustin ca este mai greu decat materialele folosite in mod normal pentru rachete, printre care se numara titaniul si aluminiul.

Elon Musk sustine ca otelul inoxidabil se potriveste mai bine pentru Starship, deoarece este mai rezistent la temperaturi extreme si la caldura.

CITESTE SI:  Ce model de Samsung Galaxy Note 9 este mai popular decat altele

Aceasta racheta de test a SpaceX va fi folosita pentru testele suborbitale VTOL (vertical take-off and landing) care vor avea loc in luna martie a acestui an.

Compania SpaceX a lui Elon Musk va construi si o versiune orbitala a Starship, versiune care va avea un invelis mai gros si un varf mai curbat. Acea racheta este planificata pentru o lansare in 2020.