fbpx

Ecranul LED 8K de 9,7 pe 5,4 metri al Sony e incredibil

Ecranul LED 8K de 9,7 pe 5,4 metri al Sony e incredibil

Showroom-urile sunt probabil cele mai relevante locuri in care se poate incepe sa se foloseasca clipuri video la rezolutie 8K, iar Sony a oferit un spectacol impresionant cu CLEDIS la Inter Bee 2018 din Tokio, Japonia.

Exista foarte putine locuri in care puteti experimenta aceasta tehnologie, asa ca merita sa aruncati o privire atunci cand aveti ocazia.

Crystal LED Display System (CLEDIS) cu rezolutie 8K al Sony se bazeaza pe module mici de afisare care sunt create pentru a se crea ecrane uriase de diferite dimensiuni.

Sony spune ca “go big or go bigger” este sloganul acestui produs CLEDIS cu rezolutie 8K. Calitatea imaginii este extrem de ridicata. Negrul este foarte inchis, iar albul este foarte luminos.

CITESTE SI:  Pentru ce a oferit Amazon 3 dolari clientilor sai

Ecranul LED CLEDIS cu rezolutie 8K al Sony are o luminozitate de 1000 NIT (un laptop obisnuit are luminozitatea de circa 300-400 NIT). Culorile sunt vii, avand in vedere ca tehnologia poate reproduce circa 140% din spectrul sRGB, ceea ce este mai bine decat in cazul majoritatii smartphone-urilor si tabletelor de pe piata, inclusiv multe modele de varf.

CITESTE SI:  Psiholog: Oferirea de tablete celor mici este o idee proasta

Unghiul de vizualizare de aproape 180 de grade este impresionant si complet necesar avand in vedere ca publicul trebuie sa poata urmari clar ecranul cu rezolutie 8K CLEDIS al Sony din orice unghi il privesc.

Toate aceste calitati sunt extrem de greu de obtinut pe un ecran de aceasta dimensiune. Tehnologiile de proiectie nu pot corespunde nivelui de performanta al CLEDIS, iar ecranele LCD au de obicei margini vizibile oricat de subtiri ar fi marginile.

Poate ca tehnologia OLED este singura tehnologie cu potential de concurenta, dar inca nu am vazut un echivalent OLED pentru ecranul urias CLEDIS al celor de la Sony.

CITESTE SI:  VIDEO: Opreste-te si urmareste acest clip superb cu o macheta iPhone 8

A vedea ecranul Sony Crystal Display LED cum ruleaza un clip video la rezolutie 8K si la 120 de cadre pe secunda este pur si simplu o placere pentru ochi. Desi rezolutia 8K ar putea parea inutila, chiar si pentru un TV de 80 de inci, aceasta este necesara pentru displayuri LED la fel de mari ca cel CLEDIS al Sony.