Echipa Android initiala s-a alaturat companiei Google acum 10 ani

Echipa Android initiala s-a alaturat companiei Google acum 10 ani

In mai putin de 10 ani, Android a devenit o platforma cu adevarat globala, propulsand mai mult de un miliard de dispozitive diferite.

Multi poate nu cunosc istoria sistemului de operare Android, nu a fost dintotdeauna cea mai mare arma din arsenalul Google. De fapt, platforma are inceputuri mai umile.

Cu toate acestea, lucrurile au inceput sa se schimbe cand echipa initiala Android s-a alaturat companiei acum exact 10 ani.

CITESTE SI:  Google Chrome va creste autonomia laptopului prin uciderea Flash-ului

Andy Rubin a infiintat o companiei independenta, iar echipa sa s-a ocupat de lucrul la sistemul de operare. La acea vreme, OS-ul Android nu era foarte cunoscut, dar compania a atras atentia Google.

Google a achizitionat mai apoi startup-ul impreuna cu sistemul sau de operare. Ficus Kirkpatrick ne-a amintit printr-un tweet ca asta s-a intamplat pe data de 11 iulie 2005.

Kirkpatrick a fost parte a echipei Google atunci, iar acesta lucreaza la Google pana si in ziua de azi. Tweet-ul trimis de KirkPatrick este urmatorul: “Echipa Android s-a alaturat companiei Google exact acum 10 ani”.

CITESTE SI:  Cum arata robotul InSight de pe Marte din spatiu dintr-un satelit

Dupa ce compania din Mountain View a cumparat compania impreuna cu OS-ul, echipa a inceput sa lucreze la un prototip de dispozitiv.

In final, compania din Mountain View a lansat primele smartphone-uri cu sistemul de operare Android cu echipa originala. A durat ceva timp pana ce dispozitivele cu acest sistem de operare au devenit populare.

CITESTE SI:  Masina zburatoare a Airbus va fi testata pana la sfarsitul anului

Google a facut schimbari majore OS-ului in fiecare an pentru a se asigura ca sistemul de operare indeplineste asteptarile utilizatorilor si ofera caracteristicile la care acestia se asteapta.

In acest moment, acest sistem de operare domina piata globala si se pare ca isi va extinde influenta. Este interesant cum a reusit Android sa schimbe in doar 10 ani piata telefoanelor mobile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *