fbpx
EA a avut odata planuri pentru un competitor Pokemon

EA a avut odata planuri pentru un competitor Pokemon

EA a avut odata planuri de a crea un competitor Pokemon pentru Nintendo DS, potrivit lui Nic Watt. Watt este in prezent la Nnooo, dar anterior a lucrat la EA ca si director de creatie.

Pokemon este o franciza cu adevarat unica, iar pana in prezent nu prea am vazut niciun joc similar care a avut atata succes.

Desigur, am vazut dezvoltatori venind cu idei similare pentru Pokemon, dar de obicei este destul de greu sa invingi originalul.

Recent, s-a dezvaluit ca EA a fost una dintre acele companii care au incercat sa concureze cu franciza Pokemon. Vorbind intr-un episod al GameHugs podcast (via Nintendo Everything), fostul director de creatie al companiei de jocuri, Nic Watt, a dezvaluit ca la un moment dat, EA a avut planuri de a crea un competitor Pokemon pe care aveau de gand sa-l lanseze pentru consola portabila Nintendo DS, dar putem spune ca nu a mers.

CITESTE SI:  La ce joc lucreaza George Martin impreuna cu FromSoftware

Potrivit lui Watt, “EA a vrut acest joc, iar ideea era sa fie propriul lor joc Pokemon. Acestia nu au avut un RPG in spatiul portabil si vroiau cu adevarat unul. Am efectuat multe teste pe hartie pentru mecanica bataliei si chiar am creat un intreg joc de carti. Apoi, am luat oamenii de la Criterion – care au lucrat la Burnout si cu studioul”.

CITESTE SI:  Niantic ii avertizeaza pe jucatorii Pokemon GO care folosesc servicii terte. Pokemonii s-ar putea comporta ciudat

Cu toate acestea, se pare ca jocul Pokemon rival a continuat sa fie resetat si nu a parasit niciodata cu adevarat stadiul de prototip.

CITESTE SI:  Ce seriale de animatie vrea Ubisoft sa dezvolte

Watt sustine ca atunci cand a parasit EA, nu era inca nici in productie deplina. Nu suntem siguri daca EA a pus la raft ideea (nu am fi surprinsi daca da), dar companiile ucid proiecte din cand in cand.

O privire scurta la Blizzard si la jocul lor Warcraft Adventure anulat, la StarCraft Ghost si la MMO-ul lor de urmatoare generatie Project Titan sunt niste exemple destul de bune.