fbpx
Durata de descompunere a acestui plastic din plante si aer

Durata de descompunere a acestui plastic din plante si aer

Potrivit unei noi stiri, o anumita companie lucreaza la dezvoltarea unui nou tip de plastic, un plastic din plante si aer. Compania in cauza se numeste Ricoh, iar noul tip de material se numeste PLAiR. S-a dezvaluit in cat timp se poate descompune noul tip de material.

Pana acum, majoritatea oamenilor sunt de acord ca vechiul material dauneaza mediului inconjurator. Acesta e motivul pentru care oamenii sunt incurajati sa nu foloseasca pungi din acest material atunci cand cumpara lucruri din supermarket, ci sacose reutilizabile din panza care sunt mai ecologice. Dar acest lucru nu inseamna ca plasticul e inutil.

CITESTE SI:  Uber a urat de bine statului Puerto Rico cu un steag cubanez

Acest material e folosit in diverse industrii si de diverse produse, iar materialul poate fi imbunatatit. Asta incearca compania Ricoh care dezvolta PLAiR, un nou material similar, dar care e creat din plante si aer.

Creat dintr-o foaie de acid poliactic care, la randul sau, e creata cu amidon si zahar din plante si combinata cu aer, rezulta un material expandabil cu cavitati cu dimensiuni de ordinul micronilor.

CITESTE SI:  Apple se lauda cu eficienta energetica a boxei inteligente HomePod

Rata de expansiunea a metarialului expandabil poate fi adaptata pentru diverse intrebuintari, cum ar fi pentru dopuri sau, in cazul Ricoh, pentru asigurarea integritatii fizice a imprimantelor in cutii.

Exista un avantaj al plasticului din plante si aer PLAiR in comparatie cu materialul obisnuit, si anume ca PLAiR se poate descompune complet in zeci de ani.

CITESTE SI:  De ce Facebook a abandonat introducerea de reclame in WhatsApp anterior. Acum si-a schimbat gandul

Plasticul din plante si aer al Ricoh a debutat anul trecut, dar nu suntem siguri cand anume ar putea fi folosit acest plastic de catre companiile din diverse industrii.

Dar lucrurile par promitatoare. Ce parere ai despre incercarea companiei Ricoh de a crea un nou tip de plastic din plante si aer, un material mai ecologic care se descompune in doar cateva zeci de ani?