fbpx

Dupa 15 ani, eBay va inlocui PayPal ca procesator principal de plati

Dupa 15 ani, eBay va inlocui PayPal ca procesator principal de plati

Unul dintre cele mai renumite parteneriate ale industriei tehnologice se apropie de final. eBay a anuntat ca va inceta sa lucreze cu procesatorul PayPal in 2020 si va incepe sa-si mute un procent mic din volumul platilor sale unui nou partener in cursul acestui an. In locul procesatorului de plati PayPal, compania de comert a semnat un acord pe termen lung cu Adyen.

eBay si PayPal au fost destul de sinonime pentru o lunga perioada de timp, ani de zile, dar se pare ca parteneriatul va lua sfarsit. Intr-un anunt de eBay, compania a anuntat ca a semnat un acord cu Adyen – un procesator de plati din Amsterdam – si se asteapta ca Adyen va fi principalul procesator de plati al platformei.

CITESTE SI:  La ce suma uriasa a ajuns un prototip rar de iPhone la o licitatie pe eBay

Potrivit companiei de comert, “Ca o companie lider mondial in domeniul comertului, eBay considera ca intermedierea platilor este importanta din punct de vedere strategic pentru a imbunatati experienta cumparatorului si vanzatorului pe platforma sa si va permite companiei sa inoveze in continuare in numele clientilor sai. Intr-un peisaj competitiv si in rapida schimbare al comertului electronic, cumparatorii se asteapta sa poata cumpara si efectua checkout pe site in conditii bune”.

CITESTE SI:  O companie din Wisconsin le ofera angajatilor implanturi cu cipuri

Cu toate acestea, acest lucru nu inseamna ca PayPal va pleca pentru totdeauna. eBay mentioneaza ca utilizarea PayPal pentru efectuarea platilor va fi in continuare o optiune la checkout, dar Adyen va fi principalul procesator, asa ca se pare ca utilizatorii de pe eBay vor trebui sa inceapa sa se obisnuiasca cu un nou procesator.

CITESTE SI:  Ce alte companii isi retrag sprijinul pentru moneda virtuala Libra a Facebook

eBay a achizitionat PayPal in 2002 si, cum am spus deja, timp de multi ani acesta a fost principalul procesator de plati al platformei. Cu toate acestea, in 2014, compania de comert a anuntat ca desprinde PayPal pentru ca aceasta sa se transforme intr-o companie separata.