fbpx

Duolingo s-a decis sa includa si aceasta limba

Duolingo s-a decis sa includa si aceasta limba

Conform unei noi stiri, aplicatia Duolingo s-a decis sa includa o noua limba in lista sa. Si nu e vorba despre un limbaj cu care populatia generala este familiarizata.

Duolingo, aplicatia cu care poti invata limbi straine, ofera o multime de limbi in lista. Desi aceasta aplicatie e cunoscuta in special pentru franceza, spaniola si chineza, intre timp a inclus si limbaje mai putin utilizate, cum ar fi irlandeza, gaelica scotiana, hawaiana si va adauga si idis, adica cea de-a 40-a limba pe Duolingo.

CITESTE SI:  The Swift Life este noua retea sociala a cantaretei Taylor Swift

Desi idis in SUA e cunoscuta in special pentru unele dintre cuvintele care au devenit parte din lexiconul popular american, acesta e un limbaj utilizat la scara larga.

O combinatie de germana, ebraica, aramaica si slava (si mai recent engleza) este vorbita pe scara larga de comunitatile evreiesti din Europa Centrala si de Est.

In zilele noastre, idis ca limbaj de zi cu zi tinde sa fie vorbit preponderent in comunitatile evreiesti chassidice si haredi, desi exista un puternic interes pentru acest limbaj printre descendentii vorbitorilor de idis europeni.

CITESTE SI:  O ostatica a fost salvata de Pizza Hut

Cu Duolingo, mai intai iti sunt testate cunostintele existente despre o limba, presupunand ca nu esti 100% incepator. Apoi, prin exemple, te duce prin elementele de baza si apoi in conversatie, folosind subiecte diferite (cum ar fi mersul la restaurant).

CITESTE SI:  Un judecator din Israel decide ca emoji-urile pot fi dovada unei intentii

Deoarece acest limbaj era odinioara raspandit intr-o multime de tari, exista si o gama larga de dialecte vorbite. Potrivit Duolingo, cursurile sale de idis folosesc pronuntiile maghiare cassidice, acestea fiind cele mai utilizate, in timp ce gramatica se bazeaza pe versiunea standardizata de YIVO Institute for Jewish Research. Ce parere ai despre faptul ca Duolingo a decis sa includa si limba idis?